NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Бегаљица: Одржано предавање на тему „Заштита животне средине и рециклирање“

Бегаљица: Одржано предавање на тему „Заштита животне средине и рециклирање“

0
3260
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У Основној школи „Иво Лола Рибар“, у Бегаљици данас, 12. јануара одржано је предавање на тему Заштита животне средине и рециклирање, са почетком у 12 часова.

Предавање су организовали  Бранислав Благојевић и Елена Џеферсон, у сарадњи са наставником биологије Драганом Спасићем.

Бранислав је бивши ученик ове школе, а сада живи и ради у Сан Дијегу. Он је са својом вереницом Еленом, дошао на идеју да путем едукације утиче на свест првенствено деце, а и одраслих у Србији, о значају  очувања животне средине .

Тим поводом, Елена Џеферсон је на енглеском језику презентовала ученицима тренутно стање на нашој планети и указала на могућности и начин очувања земље и њених природних богатстава. Говорила је значају рециклаже и рационалном коришћењу природних ресурса. Предавање су на српски језик преводили ученици Наталија и Милош.

По завршетку предавања Бранислав Благојевић и Елена Џеферсон поклони су кабинету за хемију и биологију видео пројектор, а акцију је у виду донаторске помоћи помогла и једна Кореанка, која је препознала њихову жељу и ангажованост да се у Србији подигне свест о значају очувања природне средине.

Такође је Бранислав прошле године овој школи поклонио канте за рециклирање смећа, а циљ му је да се што више људи укључи у ову акцију и у складу са својим могућностима, удруженим снагама помогну како би се у Србији екологија уздигла на знатно већи ниво и како људи постали свесни њеног непроцењивог значаја.

– Српска православна црква Светог Ђорђа у Сан Дијегу и црка Свете Петке у Сан Маркосу желе да помогну и дају свој допринос, а ја ћу у будућности настојати да укључим што већи број људи који су спремни да  помогну у едукацији  људи и деце  у Србији на ову тему- истакао је Благојевић.

Извор и фото гроцка.рс

_DSC5141 _DSC5142 _DSC5150 _DSC5151 _DSC5152 _DSC5156 _DSC5158

 

 

 

SHARE.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR