Вечерас у великој сали ГО Гроцка одржана изложба слика 18. Ликовне колоније

0
2705
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У свечаној сали здања Општине Гроцка отворена је изложба ликовних радова насталих на осамнаестој по реду Ликовној колонији у склопу 48. манифестације „Грочанских свечаности“, одржане током јула месеца ове године.

Поставка се састоји од тридесетак радова укупно осамнаест учесника колоније, претежно академских сликара, рађених у техникама уље на платну, акрил, акварел, цртеж пастелом, оловком, бојицама, тушем, инспирисаних визурама и пејзажима Гроцке. Током свога постојања, Ликовна колонија у Гроцкој окупила је и угостила више од стотину и педесет уметника. Посебан квалитет овогодишње колоније са темом „Гроцка на Дунаву“, јесте лични доживљај непосредног окружења богатог природом и културном баштином, те је уметничка колекција Општине обогаћена радовима који се баве, као никада раније, управо – Гроцком.

Публици се обратио топлим речима добродошлице Живадин Митрић, члан већа за образовање. Оливера Кнежевић, организаторка колоније испред Општине Гроцка, поздравивши присутне нагласила је да ликовно окупљање и стваралаштво у оквиру уметничке колоније због континуитета у трајању даје грочанском крају значајну културну димензију. Присутнима се обратио и сликар Миша Чоловић, изневши свој доживљај Гроцке и Ликовне колоније, а пригодан програм извели су ученици Основне музичке школе „Гроцка“.

текст: З. Атић

Галерију слика са изложбе можете погледати ОВДЕ

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR