Отворена је изложба „Стваралачка Гроцка“ у Ранчићевој кући

0
2345
????????????????????????????????????
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Центар за културу Гроцка је по први пут организовао групну изложбу радова уметника и стваралаца са територије ове Општине, и то под оправданим називом „Стваралачка Гроцка“. Изложба је отворена у петак 18. децембра у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.
Богата поставка са 28 излагача потврђује потребе и интересовања средине за представљањем и признањем свога рада. Изложба обухвата разноврстан материјал и технике, попут уља на платну, цртежа, ер-браша, графике, накита, фотографије, ситне пластике, скулптура мањег формата, дубореза, занатских рукотворина, ручног рада, дизајна текстила…

Изложбу је отворила и представила Зорица Атић, историчарка уметности и уједно ауторка концепта изложбе, истакавши да је број аутора далеко већи, и да је ова изложба први корак ка озбиљнијем препознавању и сажимању уметничких снага – са заједничким циљем подршке ствараоцима и промоције креативних потенцијала Гроцке.

Велико интересовање потврдио је и велики број присутних Грочана, упркос предстојећој слави, а Ранчићева кућа, заштићени споменик културе, била је претесна да прими све посетиоце.

Пригодан програм извели су ученици ОМШ „Гроцка“, и то Анастасија Рајковић, Сара Михајловић, Анђела Игњатовић, Анђела Ашанин, Андреја Брацановић, клавир, Уна Јанковић, Невена Стефановић, виолончело, Анђела Стефановић, флаута, и Стефан Лазаревић, хармоника.

Дневни лист ПОЛИТИКА у суботу 19. децембра доноси вест о отварању групне изложбе „Стваралачка Гроцка“ аутора са територије општине Гроцка у Ранчићевој кући, као и пригодном наступу ученика Музичке школе.
Велико хвала колегама Политике на простору који издвајају за културна дешавања у Гроцкој.

stvaralačka grocka 19.12.

Изложба је за посетиоце отворена све до 8. јануара 2016. године.
Добро дошли!

?    ?

DSC_0060

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR