NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Умчари: Одржано воћарско предавање

Умчари: Одржано воћарско предавање

0
2583
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Пољопривредна саветодавна и стручна служба Падинска скела, у сарадњи са градском општином Гроцка, организовала је 18. фебруара воћарско предавање у згради Месне заједнице у Умчарима, са почетком у 18 часова.

Еминентни стручњаци говорили су о начину узгоја и заштити воћа које се гаји на територији наше општине.

На тему анализа и одржавање плодности земљишта у воћњацима говорио је мр Дејан Маринковић. О задругарству, тумачењу и примани новог Закона о задругама говорио је Младен Павловић, а о заштити воћака Љубиша Пакаловић представник компаније Адама Србија д.о.о. Александар Ристић, представник компаније Биоџенесис д.о.о., упознао је присутне са производним програмом ове компаније, док је Александар Моравчевић представио програм фирме Агромеханика АЦ из Новог Сада.

Предавању су присуствовали члан већа Владо Радовановић, директор ЈП „Водовод и канализација Гроцка“ Ђорђе Јевтић, начелник Драган Петровић, члан привременог савета Месне заједнице Умчари Зоран Зарић.

Будући да је наша општина воћарски крај, Воћарско предавње ће се организовати и у другим насељима на нашој општини, како би се, у циљу остваривања приносније бербе, указало на неке пропусте који се дешавају приликом подизања засада и у гајењу воћа.

Распоред Воћарског предавања у наредном периоду:

19. фебруар – Заклопача
25. фебруар – Бегаљица
26. фебруар – Камендол
1. март – Ритопек

grocka.rs

_DSC7851 _DSC7852 _DSC7853 _DSC7857_DSC78491

SHARE.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR