БЕГАЉИЦА: Синоћ одржана донаторска вечера за манастир Рајиновац (ФОТО)

0
2875
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У манастиру Рајиновац синоћ је одржано донаторско вече за помоћ санацији конструкције манастира чија је стабилност озбиљно угрожена клизиштем, са почетком у 16:30 часова

Вечерању службу у манастиру Рајиновац служио је његова светост Патријарх Српски господин Иринеј и свештенство Српске православне цркве.

Након тога у порти манастира организована је вечера. Званице, његова светост Патријарх Српски господин Иринеј, представници српске политичке сцене, културног и уметничког живота, руководство Градске општине Гроцка и угледни привредници имали су прилике да погледају видео-запис о манастиру,онаквом какав је тренутно.

О историји манастира Рајиновац , његовом духовном, историјском и културом значају говорили су духовник манастира Рајиновац Архимандрит Стефан Шарић, глумица Ана Маљевић и глумац Мирољуб Трошић – Ђода.

Вечера је завршена говором Патријарха господина Иринеја, који је рекао да су Срби народ који треба да се поноси својом историјом и да негује своју традицију. Он се захвалио свим присутним гостима на донацији и истакао да се народ све чешће треба окупљати око српских светиња.

Донаторска вечера, која је окупила више од 150 званица, преставља доказ да се заједничком снагом и вољом људи може учинити много и да је ово снажан почетак обнове манастира Рајиновац.

Фотографије можете погледати ОВДЕ

Извор:grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR