Градоначелник обишао радове на изградњи канализационе мреже у Калуђерици FOTO

0
2338
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Радове на изградњи канализационе мреже у Калуђерици, у улици Жељка Миливојевића, данас су обишли градоначелник Београда Синиша Мали, заменик градоначелника Андреја Младеновић и председник градске општине Гроцка Стефан Дилберовић.

Обиласку су присуствовали и члан градског већа Раденко Дурковић, секретарка за комуналне и стамбене послове Нина Јандрић, директор „Београдског водовада и канализације“ Светозар Веселиновић, председник Скупштине општине Гроцка Спасоје Живановић, заменик председника Скупштине општине Гроцка Зоран Костић, чланови општинског већа и председник ОО СНС Драгољуб Симоновић.

У изјави за медије градоначелник Београда Синиша Мали истакао је да ће радови на изградњи канализационе мреже у Калуђерици трајати до три године и тада ће сваки становник овог насеља, а има их 45 хиљада, имати своју фекалну канализацију, па ће и овај део града изгледати сасвим другачије.

– Више се неће дешавати да фекалије пливају по улицама, јер је “Београдски водовод и канализација” кренуо да овај проблем решава системски. У Гроцкој ће у наредних 10 година за водовод и канализацију бити утрошено 68 милиона евра – рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.

Он је додао да ће по завршетку изградње канализације у овој улици кренути да се ради канализација у улици Војводе Степе Степановића.

– Уједно ћемо решити и проблем потока који смо овом приликом обишли. Ово и није прави поток, већ отворени колектор фекалне канализације. “Београдски водовод и канализација”, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда и “Београдводе” ће на томе радити чим заврше пројекат, а то је већ од јесени. До краја 2017. овај поток ће бити уређен као прави поток, а поред њега ће ићи посебна цев за фекалну канализацију – истакао је Градоначелник Синиша Мали.

ФОТОГРАФИЈЕ

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR