ГРОЦКА: Наступ Београдског гудачког оркестра „Душан Сковран“

0
2428
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Београдски гудачки оркестар „Душан Сковран” наступио је у свечаној сали основне школе „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, на позив Основне музичке школе „Гроцка“.

Гостовање у Гроцкој реномираног Оркестра није нимало случајно. Врсни музичари дошли су да подрже рад ОМШ Гроцка и напоре на музичком образовању и описмењавању деце са територије општине, будући да je ова мала школа на 2. месту у РС по резултатима, а недавно се отворило и истурено одељење у Винчи.

Пред препуном салом, публици свих генерација међу којом је био значајан број школске деце са родитељима, представио се најпознатији домаћи камерни оркестар. БГО „Душан Сковран” наредне године слави значајан јубилеј – пет деценија континуираног рада, и спада у оркестре који су испраћени аплаузима са концертних подијума широм света.

Под вођством диригента Обрада Недељковића, чувени оркестар је извео програм сачињен од познатих композиција највећих имена класичне музике, попут Баха, Бритна, Брамса, Моцарта, Корелија, а наступ је обухватио музички пресек различитих епоха. Да је музички угођај и поред нетипичних услова био изванредан, као и да су извођачи успели да представе оркестарско свирање у пуном сјају, показале су овације и аплаузи публике.

Концерте Оркестра помаже Секретаријат за културу Скупштине града Београдa.

текст и фото: З. Атић

1

5

3

IMG_6447

IMG_6402

IMG_6406

IMG_6450

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR