NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
ГРОЦКА: По трећи пут ломњена чесница у центру Гроцке

ГРОЦКА: По трећи пут ломњена чесница у центру Гроцке

0
2944
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Најрадоснији православни празник рођење Исуса Христа-Божић, прослављен је данас у Гроцкој.

Испред зграде градске општине Гроцка, по трећи пут, општина је у сарадњи са црквом Свете Тројице у Гроцкој, манастиром Рајиновац и пекаром „АС Браћа Станковић“ организовала ломљење божићне чеснице са почетком у 9:30 часова. Ломљењу божићне чеснице присуствовало је руководство градске општине Гроцка и више од стотину грађана.

Чесницу су освештали отац Александар, отац Стефан и отац Марко, свештенство цркве Свете Тројице у Гроцкој, који су очитали молитву за здравље и просперитет грађана наше општине.

Чесница тешка 100 килограма, у којој су била три дуката, златни, сребрни и бронзани, подељена је окупљеним грађанима, пре свега деци.
Златни дукат припао је Јовици Максимовићу, а сребрни Радици Васић. Поклоне је уручила заменица предеседника Градске општине Гроцка Јасмина Мандић и председник скупштине општине Гроцка Спасоје Живановић. Што се тиче бронзаног дуката није се нико јавио да га је пронашао, али уколико га пронађе може се јавити на број телефон 066/8062074 и биће му уручен пригодан поклон.

Чесница је дар пекаре „АС Браћа Станковић“, из Бегаљице, а дукате је поклонила Градска општина Гроцка. Пекара „АС Браћа Станковић“ делила је присутним грађанима пециво, а присутни су имали прилику и да се послуже са куваним вином које је кувао председник наутичког клуба Предраг Јанковић-Змај.

гроцка.рс

Још фотографија можете погледати ОВДЕ

_DSC4985 DSC_0228 _DSC4987

SHARE.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR