ГРОЦКА: Serbian Jazz БРЕ! у башти Ранчићеве куће, 22. мај у 20 часова

0
1818
NextWEB hosting
NextWEB hosting

ГРОЦКА: Serbian Jazz БРЕ! у башти Ранчићеве куће, 22. мај у 20 часова

Центар за културу Гроцка и овог лета организује програм под називом “Музичка башта“, петком од 20h, у добро знаном и пријатном амбијенту Ранчићеве куће.

Овогодишњи програм отвара у петак 22. маја у 20 часова џез састав Serbian Jazz БРЕ! у склопу промоције свог другог студијског албума, само четири дана након премијере.

Улаз је слободан, видимо се!

О бенду:
Serbian Jazz БРЕ! је настао средином 2012. године, са идејом да споји музичку и визуелну уметност, као и да промовише српски и балкански џез, на нов начин. Музички део пројекта окупио је значајне српске музичаре, формирајући својеврсни уметнички израз користећи, како језик савременог џеза, тако и богато музичко наслеђе Балкана. Интегрални део наступа су и видео пројекције, у којима аутор и иницијатор пројекта – фотограф Иван Грлић, има улогу ВЈ-а. Репертоар бенда је сачињен већим делом од ауторских композиција, али и од обрада народних песама са балканског поднебља, насталих као својеврсни омаж једном од пионира балканског џеза – Браниславу Лали Ковачеву. Карактеристични мелодијски мотиви и ритмови засновани на српској и балканској традицији, кроз композицију и импровизацију, уклопљени су у савремену џез форму, као базу за даље истраживање универзалног музичког језика. Уз међусобну интеракцију, чланови бенда на енергичан и експресиван начин, публици директно преносе личне емоције и доживљаје садашњег тренутка и стварања на лицу места.
Бенд наступа у саставу:
Александар Јовановић Шљука – клавир, клавијатуре, Марко Фабрy – бас гитара,
Александар Цветковић – бубњеви,
Макс Кочетов-саксофон,
Урош Шећеров – удараљке,
Иван Грлић – који у духу џеза, користећи импровизацију прати одсвиране ноте и преноси своје импресије на екран.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR