Комисија из Гроцке жирирала Дневне клубове Геронтолошког центра Београд

0
2535
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Центар за културу Гроцка је у протеклом периоду остварио одличну комуникацију и сарадњу са Геронтолошким центром Београд, поглавито када су у питању међусобна подршка и програми културе.
Овај пут, сарадња се огледала у позиву директорки Центра за културу Гроцка, историчарки уметности Зорици Атић, да се у својству председнице жирија запути у обилазак 15 клубова широм Београда, оцени њихов укупни изглед, као и ручно израђени празнични декор.

У понедељак у 13 часова у дневном центру Стари град на Дорћолу, додељене су дипломе и захвалнице Дневним центрима који су се највише потрудили и исказали, као и осталим учесницима овог надметања које је имало првенствено културно-забавни карактер.

Жири, чијем је раду допринео и графички дизајнер Предраг Милошевић из Гроцке, имао је огромно задовољство и ретку прилику да завири у просторе који бележе и памте вишедеценијско постојање и живот најстаријих Београђана. Неки међу овим центрима су наменски грађени за своју сврху, и одражавају укус и архитектонске идеје прошлог века. Различити по решењима, димензијама, као и чланству и интересовањима, дали су занимљив пресек живота града чију готово половину чине старији суграђани, представљајући својеврсне културне центре за треће доба.

Зорица Атић је као председници жирија образложила ток жирирања, утиске, критеријуме и избор, нагласивши да су сви учесници показали значајну креативност. Идеја такмичења била је да се не користе конфекцијски, куповни украси и декор, већ да сваки клуб и његови чланови примене своја знања и вештине, како би креаирали аутентичну атмосферу, истински оплеменили свој дневни простор и уживали у предстојећим празницима.

Убедљиво прво место понео је Дневни клуб у Обреновцу, затим следе клубови на Врачару и у Младеновцу, четврто место деле клубови у Лазаревцу и Калуђерици, а потом се нижу захвалнице осталим клубовима-учесницима.

Сарадња Центра за културу Гроцка са Герантолошким центром Београд наставиће се у погледу учешћа у стручном делу Фестивала стваралаштва старијих „Златно доба“, излетничких посета чланова Герантолошког центра Гроцкој и реализације Ликовне колоније старијих суграђана у Ранчићевој кући.

фото: П. Милошевић

IMG_6623

IMG_4712

IMG_4767

IMG_4776

IMG_4653

IMG_6628

IMG_6627

 

IMG_4634

IMG_4630

IMG_4627

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR