Заклопачa: Одржано воћарско предавање

0
2188
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Пољопривредна и стручна служба Падинска скела, у сарадњи са градском општином Гроцка, организовала је 19. фебруара воћарско предавање у згради Месне заједнице у Заклопачи, са почетком у 18 часова. Еминентни стручњаци говорили су о начину узгоја и заштити воћа које се гаји на територији наше општине.

На тему технологије производње трешње говорио је мр Дејан Маринковић. О жилогриз – технологији заштите говорила је Еленора Онћ-Јовановић, а о заштити коштичавог воћа Сретен Радосављевић представник компаније Хемикал Агросава д.о.о. Александар Ристић, представник компаније Биоџенесис д.о.о., упознао је присутне са производним програмом ове компаније, док је Радослав Анђелић  представник Дунав осигурања говорио о осигурању засада воћака.

Предавању су присуствовали члан већа Владо Радовановић и  председник привременог савета Месне заједнице Заклопача, Срђан Михаиловић.

Будући да је наша општина воћарски крај, воћарско предавње ће се организовати и у другим насељима на нашој општини, како би се, у циљу остваривања приносније бербе, указало на неке пропусте који се дешавају приликом подизања засада и у гајењу воћа.

Распоред Воћарског предавања у наредном периоду:

  1. фебруар – Бегаљица
  2. фебруар – Камендол
  3. 1. март – Ритопек                                              Извор:grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR