Зорана Михајловић: КАДА СТАНЕ НЕЛЕГАЛНА ГРАДЊА У БЕОГРАДУ, СТАЋЕ И У СРБИЈИ

0
1980
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Када стане нелегална градња у Београду, стаће и у Србији, поручила је данас потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михаловић градоначелнику Београда Синиши Малом и председницима београдских општина.

„Закон о озакоњењу је веома значајан, чинимо све да уредимо грађевински сектор. Нема више разлога за нелегалну градњу“, изјавила је Михајловић након састанка одржаног у Влади Србије на коме је Београд представљен као добар пример спровођења Закона о озакоњењу кога би требало да следе и остале општине у Србији.

Град Београд је издвојен као најбољи пример како ефикасно применити закон, рекла је Михајловић на конференцији за медије.

Она је састанак оценила као конструктиван и добар и најавила је почетак обилажења локалних самоуправа у Србији и контроле спровођења Закона о озакоњењу.

„Интерес Владе Србије је да у наредних годину дана оконча процес озакоњења“, рекла је Михајловић и поновила да је процена да у Србији има милион и по нелегалних објеката чији ће се тачан број утврдити када буде завршен попис.

Она је додала и да је Влада Србије платила сателитски снимак на основу кога ће за све објекте који су нелегално саграђени по усвајању закона бити донета решења о рушењу.

Председници општина су на састанку упозорили да процес рушења често коче управни спорови па су се сложили да се заједно састану са председником Управног суда како би се брже решавали спорови због којих се одлажу рушења.

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да је Београд спремно дочекао примену Закона о озакоњењу те да је неколико стотина решења већ издато.

„Као највећа локална самоуправа желимо да дамо пример осталима да је могуће. Неће се толерисати нелегална градња, чека нас година тешког рада“, поручио је Мали на конференцији за новинаре и додао да Град Београд има 238.000 поднетих захтева за легализацију.

Извор и фото:facebook.com
Састанку је присуствовао и председник општине Гроцка Стефан Дилберовић, који је пред новинарима одговарао на њихова питања, везано за највећи број нелегалних објеката у Калуђерици.
12493948_542560659242460_7898808343939489562_o

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR