Отворена је изложба „Цртежи и објекти“ Слободана Стефановића у Ранчићевој кући

0
2415
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У петак 13. фебруара у 18 часова отворена је изложба „Цртежи и објекти“ у Ранчићевој кући.
Галерија „Центра за културу Гроцка“ у Ранчићевој кући, идиличном амбијенту заштићеног споменика културе и неимарства, домаћин је до 4. марта изложбе „Цртежи и објекти“ крагујевачког уметника Слободана Стефановића.

Како у уводу каталога наводи сликарка Марион Дедић, представљене су две групе радова у комбинованој техници који се ослањају на сукобе структура материјала. Изложени радови на папиру и објекти ливени од бетона говоре истим ликовним језиком и одраз су стваралачких трагања које уметник развија у складу са поетиком апстракције и енформела.
О Слободану Стефановићу говорила је Зорица Атић, историчарка уметности и директорка „Центра за културу Гроцка“. Уметник се представио пубици појаснивши идеју свога рада и објаснивши у којој мери апстрактна уметност више није новост и непознаница у уметности, будући да као правац у модерној уметности постоји већ стотину година.

Пригодан музички програм којим се припремају за предстојеће републичко такмичење извеле су ученице Основне музичке школе “Гроцка“: Тијана Станић, Милица Митровић, Дајана Станић, Ања Миленковић, Вања Теофиловић (клавир).

Текст: З. А.
Фото: Предраг Теомировић

DSC_0047

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR