Представници Народног музеја у посети Гроцкој

0
1987
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Поред пролећа, у петак 20. марта Гроцку су посетили и представници Народног музеја.

Извршна директорка музеја Гордана Грабеж и кустоскиња Марина Пејовић обишле су Гроцку и 4 велике школе на територији општине: ОШ „Илија Гарашанин“ Гроцка, ОШ „Никола Тесла“ Винча, ОШ „Алекса Шантић“ Калуђерица, ОШ „Мића Стојковић“ Умчари.
Гошће из Народног музеја биле су по први пут у Гроцкој, а по први пут је остварена и сарадња ове две установе – великог националног музеја и Центра за културу Гроцка. У периоду март-мај 2015. публици у Гроцкој Центар за културу представља Народни музеј изложбама „Арт турa“ и „Са Каницом по Србији“.

Овом приликом, директорка Гордана Грабеж и кустоскиња Марија Пејовић отвориле су изложбе Народног музеја у свакој од школа. Директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић представила је садржај изложби и сарадњу две установе културе у оквиру програма Путујуће изложбе, док су гошће говориле ученицима о самом Народном музеју и актуелним програмима.
Ове две даме, по струци историчар уметности и археолог, понеле су са собом лепе утиске након целодневног обиласка Гроцке који је поред школа укључио и посету Коњичком клубу у Гроцкој. Почев од топлог пријема у свакој од школа, упознавања са активностима школа, радом Центра за културу Гроцка и уопште, лепотама и занимљивостима Гроцке, па све до планова за даљу сарадњу, дан је био пријатан и испуњен.
На крају циклуса Путујућих изложби у мају месецу, Народни музеј свим грочанским школама спрема поклон-пакете из културе: репродукције ремек-дела која се чувају у Народном музеју, по угледу на оне које су некада красиле школске зборнице, кабинете и холове.
Хвала стручњацима из Музеја на овој плодној посети, али и школама – на сарадњи, гостопримству и сусретљивости.

текст: З.А.

DSC_0197

14703_10206532666099114_6942041040277853967_n

DSC_0275

DSC_0203

DSC_0230

DSC_0194

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR