Синоћ одржано духовно вече посвећено Светом Нектарију Егинском

0
1869
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Са благословом Његове Светости, Патријарха Српског господина Иринеја покренут је пројекат „Одуховљења“ на територији општине Гроцка, а синоћ је у свечаној сали Градске општине Гроцка са почетком у 19 часова одржано прво духовно вече у овом циклусу посвећено Светом Некатарију Егинском. Координатор и аутор пројекта је Снежана Миљковић, новинар и уредник „Искра православља“, а домаћини и организатори су Манастир Рођења Пресвете Богородице – Манастир Рајиновац, на челу са игуманијом Мати Минадором и архимандритом оцем Стефаном и Градска општина Гроцка на челу са председником општине Стефаном Дилберовићем.

Испред Градске општине Гроцка госте је дочекала заменица председника Јасмина Мандић, која их је поздравила и пожелела им добродошлицу. Овом приликом упознала их је са радом општине на одуховљењу грађана, истичући да садашње руководство има јако добру сарадњу са свим црквама на нашој општини и да кроз разне манифестације настоји да приближи народу цркву.

На почетку вечери Дечији хор Храма Свете Тројице извео је Тропар Светом Нектарију и Деца Неба. О Светом Нектарију у књизи оца Ненада говорио је протођакон Душан Новаковић, водитељ Радија „Источник“ и академски сликар. О Светитељу и савременим чудима у медицини говорила је професор Медицинског факултета Универзитета у Београду и доктор Весна Димитријевић Срећковић. О сусрету са Старцем Нектаријем и чаробним острвом Егином говорио је господин Дејан Томашевић, генерални секретар Кошаркашког Савеза Србије и председник Српског православног спортског друштва „Света Србија“. Духовна Лира Поетика из Ваљева извела је Песму о Светом Нектарију и Песму Богородици. У току вечери присутни су имали прилику да погледају кратак видео запис обраћања Старца Нектарија. О чудима Светог Нектарија говорио је Ненад Андрић који је написао књигу „У сретање Светом Некатарију Егинском Чудотврорцу“.

Програм је водила Кристина Првановић, а духовној вечери испред Градске општине Гроцка присуствовали су заменица председника Градске општине Гроцка Јасмина Мандић, председник скупштине Спасоје Живановић, заменик председника скупштине Зоран Костић, чланови већа Живадин Митрић, Драгана Икодиновић, Снежана Јањић и Петар Момчиловић.

ФОТО

grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR