Центaр за културу Гроцка: Отворен је КОНКУРС за изнајмљене излагачке термине током 2016. године

0
2565
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Центар за културу Гроцка након завршеног одабира жирираних изложби за излагачку сезону 2016, расписује Конкурс и нуди ствараоцима могућност излагања током 2016. године у оквиру два изнајмљена излагачка термина у галеријском простору Ранчићеве куће у Гроцкој.

Центар за културу Гроцка заинтересованим излагачима нуди укупно два излагачка термина у трајању од 10 дана, у периоду августа месеца и новембру/децембру месецу 2015. године. Конкурс је отворен за самосталне и групне изложбе.
Закуп галеријског простора у изнајмљеном термину од десет дана износи 10.000,00 рсд, а међусобне обавезе су регулисане уговором.

Пријаве на конкурс могу поднети академски ликовни и примењени уметници, чланови УЛУС-а и УЛУПУДС-а, афирмисани неакадемски уметници, студенти уметничкх школа и факултета, и уопште ствараоци чији рад спада у домен ликовних и примењених уметности.
Конкурс је отворен за излагање: слика, цртежа, накита, ситне пластике, скулптура мањег формата, графика, фотографија, народних и занатских рукотворина, дизајна текстила, костима…

За Конкурс је потребно доставити следећу документацију:
– податке о аутору (име, презиме, адреса, контак телефон, маил- адреса)
– опис пројекта / идејну концепцију
– радна биографија
– визуелна документација (фотографије најмање пет радова)
– подаци о радовима (опис технике, формат радова, година настанка)

Пријаве за Конкурс слати на е-маил адресу centargrocka@gmail.com, или донети лично у Центар за културу Гроцка, Мајевичка 9 у Гроцкој, радним даном 8-17 часова.
Пријаве за Конкурс са пратећом документацијом послати најкасније до 31.05.2016. године.

ВАЖНО: Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), старе српске куће с почетка 19. века. Објекат је под заштитом Завода за заштиту споменика културе града Београда, као споменик културе од великог значаја. Изложбени простор оријентисан је у две просторије и опремљен излагачким витринама (140×70цм – 9 витрина и 100×65цм – 3 витрине, са мобилним стакленим полицама). Овакав распоред идеалан је за мање и средње формате, те ситну пластику, и молимо излагаче да концепт изложбе прилагоде наведеном простору и духу објекта. Кућа располаже и великом баштом парковског типа која може да се користи као излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије).

Галерија обезбеђује: галеријски простор, стручну помоћ при поставци, ПР активност, доступну техничку опрему.
Излагач обезбеђује: транспорт радова, новчану надокнаду за 10 излагачких дана, штампани материјал.

О резултатима конкурса учесници ће бити обавештени електронским путем.
Конкурсни материјал се не враћа.

За додатне информације:
Центар за културу Гроцка, тел. 011 850 23 21

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR