ГРОЦКА: „Невидљиви звук“ скулптура у Ранчићевој кући

0
959
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка, отвoрена је изложба скулптура под називом „Невидљиви звук“ аутора Стојана Аћимовића.

Изложба која траје до 4. новембра састоји се од двадесетак експоната међу којима су скулптуре у простору, припремне скице и тзв. мобили, покретне скулптуре које реагују на кретање ваздуха или их покреће мотор.

Инспирација младог уметника, који је и музички образован, јесу примитивни инструменти, чији су облици ликовно најчистији и уједно прожети својом сврхом која је првенствено у комуникацији. Радови су настали са идејом да ликовно заинтригирају, али и да одашиљу неми звук простором и поиграју се са перцепцијом посматрача.

Изложбу је отворила и представила историчарка уметности Зорица Атић, а након поздравне речи аутора Стојана Аћимовића, наступили су ученици Основне музичке школе „Гроцка“- Сара Михајловић, Сташа Ђикић, Милица Митровић, Ања Миленковић, клавир, Анђела Јовановић, Јована Зуровац, Миа Михајловић, Јања Симоновић, флаута, и Никола Станковић, хармоника.

Nevidljivi zvuk, 17.10.2015.

У суботу 17. октобра у оквиру културне рубрике „Синоћ у Београду“, дневни лист ПОЛИТИКА доноси вест о отварању изложбе скулптура „Невидљиви звук“ аутора Стојана Аћимовића у Ранчићевој кући, Центар за културу Гроцка.

Хвала колегама из Политике на простору који издвајају за културна дешавања у Гроцкој.

DSC_0056

DSC_0084

DSC_0068

DSC_0088

4

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR