Bogojavljenje 2015: Od danas prijavljivanje učesnika za Časni Krst

0
1244
Bogojavljenje Grocka
Bogojavljenje Grocka

Već treću godinu za redom 19. januara na Bogojavljenje održava se plivanje za Časni Krst 

Tradicionalna manifestacija “Plivanje za časni krst” biće održana na Bogojavljenje, u ponedeljak 19. januara, u 12 časova na Dunavskom keju u Grockoj.

Kako su nam rekli iz oganizacionog odbora “Litija i plivanje za Časni Krst” Grocka 2015 , od danas učesnici koji se žele prijaviti za plivanje mogu kontaktirati ove osobe na sledeće brojeve telefona: Miroljub Radojević Trale na 066\8064-111 i Predrag Janković Zmaj na 066\8062-268

Takođe su nam rekli da već ima desetak prijavljenih plivača i da je interesovanje veliko, obzirom da je po opštem utisku ljudi širom Srbije koji su na bilo koji način upućeni kako je to proteklo kod nas ili pogledali Jutjub klipove sa predhodne 2 manifestacije, Grocka je ostavila najlepši sveukupan utisak što se tiče same organizacije, lepote našeg Dunavskog keja i ostalih dešavanja u tom danu.

Sveštenstvo Hrama svete Trojice i organizacioni odbor, uz podršku glavnog pokrovitelja GO Grocka i sponzora, darivaće svakog plivača, koji će za uspomenu na ovaj događaj dobiti: bade mantil, malu ikonu, zahvalnicu, kalendar, majicu, peškir, krstić, šal, kapu i zajedničku fotografiju, a onaj ko prvi bude stigao do Časnog Krsta biće još darivan zlatnim krstom od 3,3 grama koji tradicionalno daruju gročanske zlatare ”Mijić” i ”Koak”, drvenim krstom, plaštom, cvetnim vencem i velikim crvenim peškirom.

Na vodi sa svojim čamcima biće i članovi Nautičkog kluba ”Dunavac” iz Grocke, a za sve učesnike i sponzore posle plivanja biće organizovan ručak na splavu ”SJAJ” gde će na meniju biti lovački gulaš.

Uslovi prijavljivanja:

-Svi stariji od 18 godina, dok će mlađi moći plivati samo uz potpis roditelja

-Učesnici moraju biti srpske veroispovesti i kršteni u pravoslavnoj crkvi

-Svi učesnici moraju proći zdravstveni pregled i moraju imati potvde od lekara

-Ukoliko lekar ustanovi da plivač nije zdravstveno spreman, takav neće moći da učestvuje

-Plivači će pred start izlačiti brojeve da bi se obezbedio bezbedan skok

Sve ostale uslove ukoliko bude potrebe, organizacioni odbor doneće na svojim sastancima, a biće organizovan i sastanak sa plivačima nekolko dana pre Bogojavljenja.

Eto dragi naši čitaoci, mi smo se potrudili da saznamo sve što se tiče ove manifestacije, a sada je na vama da se prijavite ili dođete 19. januara na Dunavski kej i pogledate ovu manifestaciju koja je u zadnje 2 godine oborila sve rekorde posećenosti na ovom lokalnim prostoru. Da podsetimo da je prema procenama policije i medija 2013. Litiji i plivanju prisustvovalo oko 2.500, dok je taj broj u 2014 porastao na oko 4.500 posetilaca.

Zanimljivo je pogledati kako je ova manifestacija protekla 2013 i 2014, evo klipova:

Autor:Trale Miroljub Radojević

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR