DA LI JE LINIJA 302 NAJSLABIJA KARIKA?: Radnici GSP-a namerno podmeću požare? (VIDEO)

1
9187

U GSP “Beograd” sumnjaju da njihovi zaposleni sabotiraju vozila. Sindikalci demantuju, putnici kažu da su autobusi stari

U GSP sumnjaju da su njihovi radnici namerno izazvali požare u dva autobusa na liniji 302 koji su izgoreli u poslednjih nedelju i po dana. Pojedini sugrađani koji se ovim prevozom svakodnevno voze na liniji Ustanička – Begaljica, ne isključuju ni drugu verziju događaja – da su se vozila zapalila jer su dotrajala.

– Na liniji 302 je definitivno došlo do problema sa protivpožarnim sistemima – rekla je pi-ar GSP Jovana Paunović gostujući na RTS. – Ljudi koji rade sa tim sistemima znaju kako ih onesposobiti, a da se to ne primeti. Moguće je samo preseći jedan kabl, pa da dođe do totalne štete. Kabl, odnosno crevo izgori, i to se ne vidi. Razmišljamo o svemu tome, ali nakon detaljno sprovedene istrage, kada utvrdimo ko je vinovnik i ko je odgovoran za ove situacije, pristupićemo i daljem rešavanju, eventualno izmeni sistema.

S druge strane, pojedini sindikalni predstavnici tvrde da čelnici GSP iznose neistine.

– Namera im je da zaštite privatnika koji je odgovoran za ugradnju protivpožarnog sistema – kažu u jednom od sindikata GSP. – Na autobusu na liniji 302 koji se zapalio prijavljeno je 24. januara da mu sistem ne radi, a sledećeg dana je podneta reklamacija. Nakon dva dana izgoreo je potpuno.

Ipak, iz javnog komunalnog preduzeća dodaju da su u pogonima “Karaburma” i “Kosmaj” primetili da se “dešavaju određene aktivnosti”, što potvrđuje i incident od pre dva dana kada je, kako kažu, neko pokušao da sabotira jednu trolu na Dorćolu.

– Tako da postoje indicije da je reč o sabotaži, pretpostavljamo grupe, a unutrašnja kontrola radi na istrazi ovog događaja – navode iz GSP. – Kada prikupimo sav relevantni dokazni materijal, mi ćemo ga ustupiti MUP na dalji postupak.

SPASAVALI SE IZ BUKTINjE

PUTNICI su bili u oba autobusa na liniji 302 koja su planula u poslednjih nedelju i po dana. Prema svedočenju prisutnih, zahvaljujući prisebnosti vozača svi su na vreme evakuisani tako da nije bilo povređenih. Najpre se prošle nedelje zapalio jedan u Livadicama, a drugi u proteklu subotu na Smederevskom putu.

Izvor:novosti.rs

Komentari

komentari

1 KOMENTAR

  1. SRAM NEKA VAS BUDE GOSPODO IZ DIREKCIJE ZA JAVNI PREVOZ,BAS SU VOZACI TI KOJI SU NAMERNO ZAPALILI VOZILO ILI STA VEC KAD SU VOZILA STARA I DOTRAJALA SA PREDJENIH VISE OD 1.5 MILIONA KILOMETARA,KONKRETNO NA LINIJI 302.. UMESO DA ZASTITI TE LJUDE I KAZETE HVALA BOGU STO SU PUTNICIMA GLAVE OSTALE NA RAMENIMA VI UDARATE PO NEDUZNOM SVETU..USLOVI RADA SU VAM VISE NEGO KATASTROFALNI,GREJANJE 0,RED VOZNJE LOS STO SE TICE LINIJE 302 RADNIM DANOM DA NE PRICAM O VIKENDU ..VAMA BI BILO PAMETNIJE DA IZADJETE NA TEREN TJ NA LINIJU I DA SAMI VIDITE KAKVA JE SITUACIJA I DA STVARNO VIDITE STA JE LINIJA 302, A NE DA POLEMISETE O TOME DA LI JE NEKO PRESEKAO KABAL OD PROTIV POZARNOG APARATA U SISTEMU ILI NE,CISTO PRANJE PARA GRADA TJ VLASTI SA TOM NEKOM FIRMOM KOJA ,,ODRZAVA TE APARATE,, PA SAD NA KOGA DA BACITE KRIVICU NEGO NA VOZACE.. SRAMOTA ,PUTNICA NA LINIJI 302

POSTAVI ODGOVOR