Danas je 12. mesec, 13. dan i 14. godina. Pogledajte šta to znači

0
520

Mada je naš format pisanja datuma obrnut, mnogi koji na svojim računarima nisu promenili američki format, mogli su ovog dana da zapaze neobičnu kombinaciju brojeva: 12/13/14. Evo nekih zanimljivosti o ovom datumu koje su objavili američki mediji.

Oni pišu da je današnji dan idealan da započnete romantičnu vezu, pošto teško da postoji lakši datum za pamćenje od kombinacije 12/13/14.

Narednih 20 godina, tj. do 1/2/34 (2. januara 2034.) nećemo biti u prilici da vidimo ovakav niz brojeva zaredom. Mi ćemo takvu priliku čekati nešto duže – do 1. februara 2034. godine.

 

Za one nešto ambicioznije nisu daleko ni 13. decembar 2114, odnosno 3014. godine. Ko zna kako će medicina napredovati u narednim godinama…

 

Američki mediji pišu kako ljubitelji igara na sreću obožavaju ovakve kombinacije brojeva i smatraju da će im to doneti dodatnu sreću.

 

Primera radi, Mora MekKen, portparolka Lutrije Nju Hempšira kaže kako se očekuje veći broj prodatih srećki i navodi primer 12. decembra 2012. godine koji se pamti kao jedan od dana sa rekordnom prodajom.

 

Stručnjaci iz kazina u Las Vegasu kažu kako očekuju veći broj igrača koji će “gađati” ova tri broja na ruletu.

Osim ruleta, oni koji veruju u magičnu moć ove kombinacije brojeva u datumu svoju sreću u Las Vegasu će potražiti i pred matičarem.

 

Iz kapele “Viva Las Vegas” su izjavili kako su za današnji dan imali 120 planiranih venčanja, što je približno broju venčanja koji su imali na dan “lucky seven” (7. jul 2007. godine), ali upola manje od broja zakazanih venčanja za 11. novembar 2011. godine.

 

Ukupan broj brakova sklopljenih 7. 7. 2007. godine u Nevadi iznosi čak 4.333, što predstavlja više od polovine prosečnog broja venčanja koja se dogode u Las Vegasu.
Podaci o ukupnom broju sklopljenih brakova na današnji dan će tek biti objavljeni, ali se očekuje veći broj nego na “obične” datume.

Izvor:blic.rs

foto:ras

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR