ГО ГРОЦКА: Чланови штаба за ванредне ситуације вечерас обишли породицу Димитријевић из...

ГО ГРОЦКА: Чланови штаба за ванредне ситуације вечерас обишли породицу Димитријевић из Ритопека

0
3884

Након твита који је је почео да кружи друштвеним мрежама, општински штаб за ванредне ситуације одлучио је да хитно реагује. Члан штаба, Маринко Бабић вeчeрaс ће посетити поменуту породицу и контактирати Центар за социјални рад у Гроцкој како би се породици заједно помоглo. – вечерас се огласио ,,Штаб за ванедне ситуације – Гроцка”

Недуго затим уследило је ново саопштење на сајту општине Гроцка у коме се каже:

Штаб за ванредне ситуације ГО Гроцка кoд пoрoдицe Димитријевић

Заменик команданта штаба за ванредне ситуације градске општине Гроцка Маринко Бабић и члан штаба Владо Радовановић посетили су вечерас Ненада Димитријевића (33) из Ритопека и његову породицу.

Повод њихове посете је неопходна помоћ која се мора пружити овом човеку и његовој породици, који због немаштине није јео шест дана и због тога је завршио на Вojнo-мeдицинскoj akaдeмиjи.Како Димитријевић истиче одбијао је да једе како бих би било хране за децу и супругу, јер немају новца и једва обезбеди храну за своју децу.

У породичној кући живи са супругом, мајком и два сина, а отац му је преминуо пре три месеца. Породица се греје на струју, јер је пут до куће готово неприступачан и тешко је довући дрва, али им је због дуга за струју, пред Нову годину струја искључена. Ненадова мајка прима социјалну помоћ од 13.000, а да би остварили право на дечији додатак мора де убрзати процес решавање оставине.Овој породици је најважније да им се обезбеди храна и пелене за дете од годину ипо дана, јер су услови у којима живи неухмани и недопустиви у 21. веку.

Представници Штаба за ванредне ситуације градске општине Гроцка обећали су да ће се хитно ангажовати и у сарадњи са надлежним институцијама и руководством општине помоћи овој породици у решавању ове ужасне ситуације.

гроцка.рс

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR