Gradski menadžer Goran Vesić o mogućem formiranju novih opština u Beogradu

0
598

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da, iako je bilo inicijativa, u skorije vreme neće biti formirane nove opštine na teritoriji Beograda.

BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da, iako je bilo inicijativa, u skorije vreme neće biti formirane nove opštine na teritoriji Beograda.

“Nema svrhe ako nismo u mogućnosti da obezbedimo neophodnu infrastrukturu. Nove opštine ne bi mogle na pravi način da izađu u susret građanima. Imamo primer Surčina koji i posle deset godina od formiranja nema svoju zgradu”, izjavio je Vesić, a saopštila Gradska uprava.

Upitan na šta se građani najviše žale, gradski menadžer je za Novosti, odgovorio da ljudi u centru imaju zamerke na čistoću, trotoare, hostele, komunalni red, buku iz kafića, da nemaju dovoljno igrališta za decu i parkova za kućne ljubimce.

Žiteljima prigradskih naselja, naveo je, nedostaju putevi, kanalizacija, vodovod, javni prevoz…

Prema njegovim rečima, prestonica ima dve strane medalje, jer je Beograd grad sa ogromnima kontrastima.

U centru se, podsetio je, prave “pametne zgrade”, a 20 kilometara dalje, postoje škole koje imaju poljski toalet, a učenici ne sanjaju o kompjuterima, jer često nemaju ni struju.

“Skoro sam bio u Velikom Borku, gde je obrazovna ustanova u očajnom stanju. To su problemi koje moraju da se reše”, podvukao je Vesić.

Prema Vesićevim rečima, samo dijalogom na terenu mogu da se primete, a potom i reše problemi koji muče građane, a funkcioner koji sedi stalno u kancelariji nema pravu sliku o svemu što se dešava među ljudima.

“Uostalom, ako premijer Aleksandar Vučić može da bude na terenu svaki dan kada je u zemlji, ili da radi bez odmora, mogu i svi drugi”, rekao je Vesić.

Govoreći o saradnji gradskih vlasti sa opštinama gde opozicija drži vlast, Vesić je naglasio da aktuelna vlast ne razdvaja opštine prema partijama koje su na vlasti.

“Svi su nam jednaki. Mnogo novca smo uložili novca u naselja na levoj obali Dunava, a podsetiću, na Paliluli je DS na vlasti. Na Vračaru uređujemo Cvetni trg, sređivaćemo Kalenić pijacu, na Starom gradu je uređen veliki broj urbanih džepova, obnavljaju se fasade”, naveo je Vesić, ističući da je cilj da se grad ravnomerno razvija.

Izvor i foto: Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR