GROCKA-ŠTAB: Preduzimamo sve preventivne mere

0
519

Kontaktirali smo opštinski štab za vanredne situacije i od zamenika komandanta Jasmine Mandić dobili smo informaciju da su u stalnom kontaktu sa hidrometeorološkim zavodom i informacije su da sada nivo Dunava nije iznad kritičnog nivoa. 

Situacija je teška. Naš štab iz preventivnih razloga preduzima sve mere za odbranu od mogućeg izlivanja Dunava.

Trenutno u hidrobazi građani i radnici pune 2800 džakova sa peskom, a stiže još 5000 koje je donirao firma “Ferokomerc”.Uz džakove, ista firma donirala je i veliki broj lopata koje sun am u ovom trenutku potrebne.

Konstantno smo na terenu i pratimo situaciju. U ovom trenutku najveći problemi su sa klizištima koja su proradila širom opštine, a najkritičnija naselja su Grocka, Begaljica, Vrčin i Ritopek.

U ovom trenutku Smederevski put je zatvoren jer je ponovo došlo do odrona zemlje i stabala koji prete da ugroze život vozača na potezu od Mlina do Šoderane. Bager stovarišta “Nova Šumadija” uklanja velike količine zemlje sa puta, a vatrogasne ekipe sa motornim testerama seku i uklanjaju rizična stabla na tom potezu. Cisterna JP “Vodovod i kanalizacija” Grocka je spremna i čeka da čim se radovi završe opere ovaj deo puta. Nadamo se da će oko 15 časova ovaj deo Smederevskog puta biti otvoren za saobraćaj, ali upozoravamo vozače na svim rizičnim deonicama na opštini  gde prete ovakve opasnosti, budu oprezni. 

Zahvaljujemo se građanima koji donose pomoć, a svi oni koji žele da pomognu, mogu doneti u zgradu opštine Grocka ili u prostorije svojih Mesnih zajednica, a mi ćemo istu distribuirati onima kojima je ona najpotrebnija. 

Ono što bi istakla je to da su na teritoriji opštine Grocka otvorene sve Osnovne škole za prihvat evakuisanih, a prihvatilište u Umčarima uveliko radi,tamo imamo još 30 slobodnih mesta, kao i prihvatilište u Grockoj koje može da primi još 60 evakuisanih lica. 

 Još jednom, hvala svim građanima i privatnicima, a posebnu zahvalnost vatrogasnoj stanici Grocka i njenom komandiru Zoranu Živanoviću za ogroman trud koji ulazu u ovoj situaciji i koji nam pomažu da što pre prevaziđemo katastofu koja nas je sve zadesila. – izjavila je za Grocka Info Portal zamenik predsednika opštine i zamenik komandanta opštinskog štaba za vanredne situacije Jasmina Mandić.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR