JEDNOGLASNA OSUDA: Cela Srbija zgrožena divljanjem Živkovića

0
543

BEOGRAD – Pobesneli siledžija.

Političke partije u Srbiji i predstavnici UNS osudili su juče čin nekadašnjeg premijera Srbije i lidera Nove stranke, koji je demonstrativno pocepao Kurir na konferenciji za novinare iz protesta što je naš list otkrio da je upravo on bio medijator novog političkog saveza između Dragana Đilasa i bivšeg muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića. Time je Živković samo pokazao svoj odnos prema medijima i slobodi govora, izjavili su sagovornici Kurira s političke scene, ocenivši da je takvo ponašanje nedemokratsko, necivilizacijsko i apsolutno nedopustivo.

Podsetimo, Živković je na konferenciji za medije, pre dva dana, demonstrativno pocepao primerak Kurira pošto smo objavili da je DS pregovarala o koaliciji sa Zukorlićem.

Reagovanja

Zorana Mihajlović
NASILNIČKI ODNOS PREMA MEDIJIMA

Zorana Mihajlović, potpredsednica SNS kaže da je ponašanje Živkovića za svaku osudu.
– Takvo bahato ponašanje govori o njihovom pravom stavu u odnosu na medije. Nasilnički odnos koji istovremeno pokazuje i kako su se ponašali prema medijima dok su bili na vlasti.

SDPS
NEPRIHVATLJIV PRITISAK

SDPS Rasima Ljajića najoštrije je osudio ponašanje lidera Nove stranke, istakavši da je reakcija Zorana Živkovića krajnje neprihvatljiva.
– I mi smo često bili predmet različitih tekstova u negativnom kontekstu, ali nam nikad nije padalo na pamet da se na takav način ophodimo. Živkovićev postupak nije doprinos korektnim odnosima u izbornoj kampanji i mi ćemo uvek biti protiv bilo kakvog vida pritiska na medije i novinare.

Sanda Rašković Ivić
NIKO NE SME TAKO DA SE PONAŠA

Sanda Rašković Ivić, funkcionerka DSS, kaže da je Živkovićevo ponašanje, blago rečeno, nepristojno.
– Takvo ponašanje nikome ne priliči, naročito ne bivšem premijeru, političaru, čije ponašanje u javnosti treba da služi za primer. Bez obzira na netolerantnost, niko ne sme da se postavlja prema medijima na taj način.

Aleksandar Antić
NEDOPUSTIVO PONAŠANJE

Aleksandar Antić, član Predsedništva SPS, kaže da je Živkovićevo ponašanje nedopustivo u političkom životu.
– Ukoliko želimo da postanemo uređeno, demokratsko i tolerantno društvo, mi koji se bavimo politikom moramo da budemo pod lupom javnosti i da kao javne ličnosti prihvatimo pisanje medija. Napadi na medije ne smeju da budi odraz nezadovoljstva političara na tvrdnje u medijima.

Ištvan Pastor
TO NE SME DA SE DEŠAVA

Predsednik SVM Ištvan Pastor kaže da je mislio da su takvi postupci naših političara prošlost.
– Međutim, izgleda da se zbog predizborne kampanje na scenu vratio i bal vampira. To što je Zoran Živkoviću radio ne da nije civilizacijski čin nego jednostavno ne sme da se dešava šta god o nekom mislili. Ne možete da cepate, gazite novine i vređate one koji rade u njima.

Dušan Petrović
TAKVO PONAŠANJE TREBA DA ODE U ISTORIJU

Dušan Petrović, lider Zajedno za Srbiju, ocenjuje da je Zoran Živković napravio izuzetno loš potez i na samom početku predizborne kampanje pokazao da ne razume ulogu medija.
– Zajedno za Srbiju i ja osuđujemo takvo ponašanje i zalažemo se za slobodne i nezavisne medije koji će imati kontrolnu ulogu. Smatram da uvrede i besmislene optužbe treba da odu u istoriju, a da ih zamene civilizovano ponašanje i dijalog.

Moma Čolaković
ŠTA BI ŽIVKOVIĆ RADIO DA JE NA VLASTI

Momčilo Čolaković, funkcioner PUPS, ocenjuje da je Živkovićevo ponašanje za osudu.
– Šta da mislimo o čoveku koji je imao najvišu državnu funkciju -premijera i sad pretenduje da se ponovo uključi u politički život? Šta bi od njega moglo da se očekuje na vlasti? Potpuno neprihvatljivo, naročito što je reč o Kuriru, čiji rad mora da se ceni.

UNS
ŽIVKOVIĆEVO NASILJE NAD MEDIJIMA

UNS smatra da javno cepanje novina, makar i zbog opravdanog nezadovoljstva, nije postupak primeren lideru partije koja sebe smatra demokratskom i osuđuje taj gest.
Za UNS cepanje novina od strane predsednika političke partije u izbornoj kampanji jeste i gest nasilja prema mediju i opasna poruka njegovim pristalicama i javnosti.

Slavica Đukić Dejanović
GRAĐANI ĆE OCENITI NJEGOV GEST

Živkovićev gest će oceniti građani na izborima. Demonstrativno cepanje Kurira oceniće građani na izborima.

Izvor: Kurir

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR