Još uvek traje bitka za opstanak Vile Gavrilović!

0
516

Stručnjaci iz Zavoda nakon Rančićeve kuće obišli su i Vilu Gavrilović, klizištem neposredno ugrožen objekat Centra za kulturu Grocka.

Imali su šta i da vide, iako su bili na licu mesta pre samo nedelju dana. Klizište je u međuvremenu nastavilo da radi, pokrenuto nagomilanom vodom i nedavnim pljuskovima i spustilo se do zidova Vile Gavrilović. Niz ulicu koja vodi ka Vili, neprekidno se sliva voda… Sama Vila napukla je na nekoliko mesta.

Arhitekta Gavović potvrdio je da Vilu sada drže samo duboko ukopani podrum i snažni temelji. Pukla je tamo gde je najslabija: vidne su pukotine na zidu bočno od klizišta koji trpi veliku silu, i na zidu terase koji drži Vilu sa donje strane. Šta će naredni dani sa najavljenim kišama i pljuskovima doneti, ostaje da se vidi, ali je njihova preporuka da se sve stvari iz Vile što hitnije evakuišu.

Kod Vile je danas ponovo bila i ekipa Gradskog zelenila, kao i policijska patrola. Radnici zelenila sekli su preostalo drveće koje se preteći nadvilo na kuću u neposrednom susedstvu Vile.
Pre nedelju dana brdo se spustilo na svega dva metra od ove kuće, a sada se moglo videti da je kuća bukvalno opkoljena i da je zemlja došla pod prozore na bočnom zidu objekta. U ovoj kući i dalje žive dve starije gospođe, a sama kuća, iako nevelika, takođe spada u solidnije građene objekte u ovom delu Grocke, sa stabilnim ukopanim podrumom koji je sve vreme pun vode koja se neprekidno sliva niz brdo…

tekst: Zorica Atić

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR