Milan Janković umesto Antića ?

0
637

[box type=”info”]Milan Janković umesto Antića ?
Na Antićevo mesto navodno bi mogao da dođe Milan Janković, odbornik socijalista i predsednik Privredne komore Beograda. „Sa mnom još niko nije kontaktirao tim povodom. Ako je ekonomija tema broj jedan u gradu, onda na poziciji predsednika Skupštine treba da bude neko ko se time bavi“, kaže Janković za “Blic”. [/box]

O promeni vlasti u Beogradu odlučuju Vučić i Dačić

Lideri SNS i SPS Aleksandar Vučić i Ivica Dačić narednih dana bi trebalo da razgovaraju o promeni vlasti u Beogradu. Kako saznaje “Blic”, unutar koalicije oko socijalista za sada nema jedinstvenog stava o tom pitanju.
Izvor “Blica” iz SPS navodi da će se na tu temu razgovarati na najvišem nivou i da za sada vlast u Beogradu na čelu sa DS održava PUPS.

– Ukoliko postojeća vlast bude imala podršku 55 odbornika, opstaće. U suprotnom, grad će sa socijalistima preuzeti naprednjaci. PUPS se za sada tome protivi, ali nije isključeno da će pod određenim uslovima popustiti – kaže naš sagovornik. Ponovne priče o smeni Dragana Đilasa počele su pošto je postalo izvesno da će Aleksandar Antić, predsednik gradskog parlamenta, otići na mesto ministra. Antić je, inače, imao odličnu saradnju s liderom DS i, kako neki tvrde, održao ga na toj poziciji.

Aleksandar Jovičić, šef odborničke grupe naprednjaka, kaže za “Blic” da su socijalisti na potezu i da će sve biti poznato kada SPS odredi Antićevog naslednika.

Vladajuća većina u Beogradu ima 56 odbornika, a koalicija SPS-JS-PUPS 13. Čak i ako se SNS, koji ima 37 odbornika, pridruži DSS sa devet i SPS-JS sa devet, to neće biti dovoljno za rušenje gradske vlade. Prevagu donosi PUPS, ali i nezavisni odbornik Goran Mandić koji je nedavno napustio DSS, navodno zbog toga da bi ojačao Đilasa.

Ipak, nije isključeno ni da dođe do vanrednih izbora jer socijalisti među odbornicima nemaju adekvatnu zamenu za Antića, pa bi njegovim odlaskom u Nemanjinu 11 mogao da bude oslabljen njihov uticaj u radu lokalne vlasti.

izvor: Blic

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR