KALUĐERICA-Najnovija vest: Marko ubijen greškom, a njegov brat u pritvoru

KALUĐERICA-Najnovija vest: Marko ubijen greškom, a njegov brat u pritvoru

0
1919

Kako prenose Vecernje novosti, (novosti.rs) oružje kojim je pucano na šesnaestogodišnjeg Marka Jakovljevića nađeno u obližnoj rečici. U pritvoru trojica mladića, među njima i rođeni brat Miloš. Majka zanemela, otac ne krije suze

POSLE ubistva šesnaestogodišnjeg Marka Jakovljevića u Kaluđerici, policija je, po nalogu tužioca, odredila četrdesetosmočasovno zadržavanje trojici mladića, među kojima je i njegov rođeni brat Miloš (20). Istraga se nastavlja i policija intenzivno radi na rasvetljavanju ubistva, s obzirom da postoji nekoliko verzija nemilog događaja, kao i to da je nesrećni momak najverovatnije ubijen greškom.

Marko Jakovljević upucan jeu ponedeljak uveče oko 21.30 u Ulici Radisava Ignjatovića, u dvorištu Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Kaluđerici, koju je nekada pohađao. Prema prvim nezvaničnim informacijama i priči očevidaca, na Marka je pucano iz crnog “mercedesa” u pokretu. Ispaljena su navodno dva hica, a jedan ga je pogodio u leđa i prošao kroz plućno krilo gde se metak zadržao. Nesrećni mladić je privatnim kolima prevezen u ambulantu u Kaluđerici, nakon čega je prebačen u Klinički centar u Beogradu.

Obilno je krvario iz usta. Lekari su pokušali da ga reanimiraju, ali bezuspešno. Policija je više od dva sata obavljala uviđaj, a saslušani su i svi očevici ubistva. Nedugo zatim u obližnjoj rečici policija je pronašla oružje za koje se sumnja da je iz njega ispaljen smrtonosni hitac. Pištolj je dat na veštačenje, a na saslušanje u policiju privedeno je dvanaestoro očevidaca. Trojica tinejdžera su zadržana. Njima su oduzeti mobilni telefoni i onemogućena je komunikacija sa bilo kim pa čak i sa roditeljima. Uzeta im je parafinska rukavica, kao i otisci prstiju. Rezultati se očekuju danas i oni bi trebalo da pokažu da li je bilo ko od njih i na koji način uopšte umešan u ubistvo.

– Radi se na razotkrivanju okolnosti ubistva i identifikaciji svih osoba koje su kobne noći bile u društvu Marka Jakovljevića – kažu u MUP. – Za sada su trojica mladića privedena, jer im se detalji izjava datih policiji ne poklapaju u potpunosti. Zbog toga su poslati i na poligraf. To ne znači da su oni, bar za sada, osumnjičeni. Zadržani su pre svega da ne bi uticali na tok istrage i svedoke. Ovo bi ujedno trebalo da bude i druga, verovatnija verzija ubistva.

Naime, sumnja se da je pištolj pripadao nekome od trojice tinejdžera, a da je priča o automobilu izmišljena. – Postoji sumnja da je Marka ubio neko od drugova njegovog brata dok su se igrali pištoljem – kaže izvor blizak istrazi. – Marko je jednog trenutka bio kod ograde dvorišta, dok su trojica tinejdžera sedeli nekoliko metara dalje na klupicama. Odjeknuo je pucanj i dečak se srušio…
  DIVAN DEČAK U DVORIŠTU OŠ “Aleksa Šantić” u utorak su se sakupljali se đaci i prijatelji ubijenog dečaka. Oni su palili sveće na mestu gde je Marko Jakovljević upucan. O njemu svi imaju samo reči hvale. – Marko je bio divan mladić, dobar đak i čovek – rekao nam je jedan od učenika ove škole. – Nikada se nije posvađao, niti potukao.
I sad je hteo da ispadne dobar drug, ispoštuje i isprati svoje prijatelje na autobus, a onda ga je pokosio metak. I direktor osnovne škole u kojoj se dogodila tragedija, Radivoje Miljić kaže da je Marko bio uzoran đak i pravi prijatelj. – On je naš bivši učenik, ali sećam se da nikada nije pravio probleme, a svi školski drugari su ga voleli i cenili. U Šoku sam zbog toga što se dogodilo – rekao je za “Novosti” Miljić.   TUGA U PORODICI U porodici Jakovljević u utorak tuga i neverica. Majka Mirka zanemela od boli. Markov otac Goran ne krije suze za svojim ljubimcem. Komšije, prijatelji, rodbina i Markovi i Miloševi drugovi napunili su dvorište porodične kuće. – Presede nam praznik, ovo je za nas krvavi Vaskrs – kaže Goran Jakovljević. – Šta se dogodilo da nam se ovako nešto desi? A lepo sam rekao Marku da ne izlazi te večeri i da ostane sa porodicom da zajedno proslavimo praznik.
Prema kazivanju oca Gorana, njegov mlađi sin je kobne večeri naročito insistirao da ode do školskog dvorišta i nađe se sa dve drugarice i drugom. I zaista, kako veli Goran, Marko se te večeri naročito lepo obukao i spremio za izlazak.

NARKOMANI-KAKO “Novosti” saznaju u školskom dvorištu OŠ “Aleksa Šantić” se već godinama unazad okupljaju mladi, jer je to jedino mesto gde mogu i posle nastave da se druže, igraju fudbal, košarku… Ipak, stanari iz okolnih kuća tvrde da se i veliki broj narkomana skuplja u dvorištu i da policija zbog toga često patrolira ovim krajem. Po travi se, kako kažu, neretko nalaze upotrebljeni špricevi, a nije tajna ni da se na nekim drugim javnim mestima u Kaluđerici takođe “valja” droga.

– Pozdravili smo se i to je poslednji put da smo razgovarali. Šta se tačno dogodilo u dvorištu još uvek ne znamo – kaže Goran. – O tragediji me je obavestio stariji sin Miloš telefonom. Kasnije sam čuo i priču o crnom “mercedesu”. Navodno, priča se i da je nekoliko dana ranije pretučen neki Rom u školskom dvorištu, pa su njegovi prijatelji hteli da se osvete. Taj koji je pretukao romskog dečaka navodno je imao istu jaknu kakvu je nosio moj Marko. Ko zna, možda su oni pucali, misleći da je neko drugi. Ali sada je sve nebitno, kad više nema mog deteta. Voleo bih samo da pitam ubicu zašto je to uradio. Kako sanajemo, Marko Jakovljević biće četvrtak sahranjen na groblju u Kaluđerici. Bio je učenik drugog razreda “Hemijske škole” na Banovom brdu. – Učio je za farmaceutskog tehničara i želeo je da studira – kaže baka ubijenog dečaka. – Od malih nogu je želeo da pomaže starijima i deci i svima kojima je pomoć bila potrebna. Njegovi profesori su uvek govorili kako nikada nisu videli tako mirnog i finog dečaka. A eto, šta se dogodi.

IZVOR:Vecernje novosti

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR