NEOBJAŠNJIVO: 10 nerazjašnjenih fotografija ikada (FOTO+VIDEO)

0
668

Ako volite misterije, ovo će vas svakako zainteresirati. Pogledajte kojih deset fotografija iz historije još uvijek golicaju maštu onih otvorenog uma.

misterije-10
10. Marsovske “sfere” – neki smatraju da su napravljene od hematita, što bi značilo da je moguća prisutnost vode. Uslikao ju je Oportjuniti 2012. godine.

misterije-09
9. Čudovište sa ostrva Huk – iako je mnogi nazivaju lažnom, fotografija potiče iz 1965., kada ju je napravio Robert Le Šerec.

misterije-08
8. NLO u polarnoj orbiti – potiče iz 1960.-ih, kada ni Rusi ni Amerikanci nisu imali slične objekte u tom prostoru. Objekt je nazvan “crni vitez”, a navodno se pojavljuje u regularnim intervalima.

misterije-07
7. Misteriozna žena – Snimljena je tokom atentata na Kenedija, pojavljuje se na više fotografija i snimaka, ali FBI nikad nije uspio da utvrdi njen identitet.

misterije-06
6. Mobitel iz 1928. godine – Snimljeno na setu snimanja filma Čarli Čaplina. Žena na fotografiji priča na nečemu što liči na mobilni telefon, što neki smatraju dokazom da postoje putnici kroz vrijeme.

misterije-05
5. Svetla u Hesdalenu – Hemijski sastav objekta koji se pojavio na fotografiji snimljenoj 2007. godine do danas zbunjuje naučnike

misterije-04
4. Nepoznati pobunjenik – Vrlo poznata fotografija čovjeka koji na trgu Tjenanmena staje pred kolonu tenkova.

misterije-03
3. “Svemirac” iz 1963. – Kad je fotografisao svoju kćerku, iza nje nije bilo nikoga. Na razvijenim fotografijama pojavio se čovjek koji izgleda kao astronaut.

misterije-02
2. Duh vojnika – Na fotografiji jedne vojne divizije iz 1919. pojavljuje se lice preminulog mehaničara. Navodni duh stoji iza jednog od vojnika.

misterije-01
1. Prazna fotografija – Apolo 17 je 1972. na Mjesecu uslikao fotografiju koja izgleda prazno. Ali, kada se podesi kontrast, vide se piramidalne strukture.

Ttu je i zanimljiva video prezentacija ovih deset misterioznih fotografija, s objašnjenjima na engleskom jeziku:

(Doznajemo.com/Kurir-info.rs)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR