Novinar snimao do poslednjeg daha! (VIDEO)

0
460

DONJECK – Kamerman ruskog TV Kanala 1, koji je ubijen od strane ukrajinskih snaga bezbednosti u Donjecku, u istočnoj Ukrajini, ni u jednom trenutku nije prestao da radi. Čak i kada je smrtno ranjen, uspeo da snima do poslednjeg daha. Snimak je zabeležio njegove poslednje trenutke.

Anatolij Klijan (68), koji je smrtno ranjen u stomak, preminuo je nedelju uveče, 29. juna. Zajedno sa nekolicinom drugih novinara, on se ukrcao u autobus pun žena koje su putovale ka vojnoj bazi u Donjecku da zahtevaju da njihovi sinovi budu otpušteni iz jedinice i da im bude dozvoljeno da odu kući.

Oružane snage Kijeva otvorile su vatru na autobus čim je ušao na teritoriju vojne baze. Vozač je odmah okrenuo autobus da bi izbegao smrtonosnu pucnjavu.

Nakon što je autobus “prošao kao u streljani”, vozač je zaustavio autobus da bi sačekao druge novinarima koji su bili u automobilima, rekao je Jevgenij Lamin, dopisnik ruskog Kanala 1, koji je bio sa Anatolijem do samog kraja.

“Kada smo izašli iz autobusa, neki su zvali svoje porodice a neki urednike,” rekao je Lamin, “Minut posle, videli smo jednu signulnu raketu na nebu, a onda je počela pucnjava. Svi su potrčali ka autobusu. Oni su pucali na vozilo.”

(SrbijaDanas)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR