Odabrano 20 škola kojima će Telekom Srbija pokloniti informatičke kabinete, među njima je i jedna sa naše opštine

0
2581

Zvaničnim završetkom glasanja u okviru projekta “Stvaramo znanje” odabrano je 20 osnovnih škola iz cele Srbije koje će kompanija Telekom Srbija obradovati savremenom informatičkom opremom.

 
Ova vredna donacija je poklon Telekoma povodom obeležavanja 20-godišnjice

Foto: Promo
Ova vredna donacija je poklon Telekoma povodom obeležavanja 20-godišnjice

Projekat se sprovodi pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dok vredna donacija predstavlja poklon Telekoma Srbija povodom obeležavanja 20 godina postojanja.

 

U konkursu je učestvovalo 40 osnovnih škola iz četiri geografske oblasti, koje je predložilo Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dok su po pet pobedničkih škola iz svake regije izabrali građani glasanjem putem Facebook stranice mts Tvoj svet.

Kompanija Telekom Srbija tradicionalno veliku pažnju poklanja obrazovanju, kao jednom od najbitnijih aspekata društva u kome posluje. Shodno tome, značajna sredstva se ulažu u edukaciju, promociju nauke i osavremenjivanje obrazovnog sistema. Projekat “Stvaramo znanje” osmišljen je kako bi se obeležio značajan jubilej kompanije, a ujedno i unapredio rad školstva obezbeđivanjem boljih uslova za sticanje znanja osnovcima širom Srbije.

Škole kojima će Telekom Srbija opremiti informatičke kabinete su: OŠ “Branko Radičević” iz Savinog Sela, OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Izbišta, OŠ “Karas Karolina” iz Horgoša, OŠ “Nikola Tesla” iz Bačkog Brestovca, OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Apatina, OŠ “Bata Bulić” iz Petrovca na Mlavi, OŠ “Nikola Tesla” iz Vinče, Beograd, OŠ “Stevan Sremac” iz Borče, OŠ “Andra Savčić” iz Valjeva, OŠ “Mara Janković” iz Kusića, OŠ “Velimir Markićević” iz Majdanpeka, OŠ “9. srpska brigada” iz Boljevca, OŠ “Đura Jakšić” iz Zaječara, OŠ “8. septembar” iz Pirota, OŠ “Dositej Obradović” iz Kosovske Mitrovice, OŠ “Nada Matić” iz Užica, OŠ “Dimitrije Tucović” iz Kraljeva, OŠ “Milinko Kušić” iz Ivanjice, OŠ “Sveti Sava” iz Batočine i OŠ “Vuk Karadžić” iz Knića.

Izvor Blic:PR tekst

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR