Ритопек: Отворен шалтер „ПОШТЕ“ (ФОТО+ВИДЕО)

0
1328

Данас је у Ритопеку отворен шалтер Поште свечаним програмом којем су писуствовали председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић са руководством општине, заменик директора функције Поштанске мреже Срђан Јовановић и Зорана Цветиновић, директорка радне јединице Београд Центар – ЈП „ПТТ“. Градска општина Гроцка је обезбедила простор без икакве надокнаде и финансирала комплетну адаптацију просторија.

На почетку програма представили су се ученици Основне музичке школе Гроцка Милица Јовановић и Анђела Стевановић са клавирским сарадником професорком Бојаном Вујашковић.

„На позив локалне самоуправе који су нам уступили овај простор и адаптирали га, а ми смо га технолошки опремили и информатички повезали данас имамо ту част да отворимо Пошту у Ритопеку. Ми из Пошта Србије знамо да овде живи преко 2600 становника у 860 домаћинстава и овде има 120 правних лица и предузетника и ми смо данас ту да им изађемо у сусрет јер нудимо широк спектар квалитетних и приступачних услуга. Желим посебно да истакнем одличну сарадњу и стратешко партнерство које смо постигли са општином Гроцка и током ове године та сарадња је резултирала отварањем поште у Заклопачи, Дражњу и Ритопеку, а тренутно се ради на уређивању простора за отварање шалтера поште у Пударцима. Још једном се захваљујем председнику општине и локалној самоуправи на сјајној сарадњи која може постати пример другим државним институцијам како оваква сарадња може послужити на добробит свих грађана“ изјавио је Срђан Јовановић у има директорке Мире Петровић.

„У последњих годину дана убрзано успостављамо развој поштанских услуга на територији општине Гроцка. Градска општина Гроцка је реновирала просторе за отварање пошта у Заклопачи, Дражњу и Ритопеку, а у току су припреме за отварање поште у Пударцима. Ово данас је само један увод у развој Месне заједнице Ритопек. У последње време покушавамо да решимо многе проблеме који муче грађане Ритопека, а посебно проблем водовода. Стално потенцирам то питање на састанцима које имам у граду и добио сам обећање од градоначелника да ће у фебруару бити завршен Детаљни урбанистички план, а самим ти креће припрема пројектне документације и уз долазак магистралног цевовода Макиш – Младеновац преко Лештана вода ће стићи у ово насеље. Што се тиче путне мреже будите убеђени да ћемо за ове четири године препородити целу општину, а самим тим и Ритопек“ истакао је председник Симоновић у свом обраћању.

На крају свечаног отварања Вања Теофиловић ученица Основне музичке школе извела је нумеру „Месечина“.

У просторијама Поште налази се интернет кутак и сви грађани Ритопека и околине у било које време могу доћи и искористити услугу бесплатног интернета.

гроцка.рс

ФОТОГРАФИЈЕ  ВИДЕО

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR