Seoski fudbal: Fejsbuk stranica koja će vas do suza nasmejati (FOTO)

0
1805

Na društvenoj mreži Fejsbuk pre nekoliko nedelja nastala je sada već kultna stranica ‘Seoski fudbal’. Ona svakodnevno uspeva da nasmeje na hiljade fanova, a garantujemo da ni vi nećete ostati ravnodušni.

Dobro došli na male fudbalske terene širom Srbije i regiona.

Svašta smo u prethodnim decenijama bili u prilici da vidimo na fudbalskim terenima širom Srbije. Bili smo svedoci propadanja srpske elitne lige, a neki klubovi otišli su u večnu zaborav.

Sa druge strane, postoji jedna grupa na Fejsbuku koja nam je vratila veru u najbitniju sporednu stvar na svetu. Ta se grupa zove „Seoski fudbal” i mi vam svesrdno preporučujemo da je lajkujete.

Ono što vas tamo čeka neće vas ostaviti ravnodušnim. Iako su mnogi fudbalski tereni zapravo oranice, a pojedini igrači su zašli čak i u šestu deceniju života, za sve je zajednička jedna stvar. Ljubav i strast prema fudbalu i svemu šta on donosi!

Ti momci igraju fudbal bez debelog svežnja love u džepu, nisu im bitne uglačane kopačke. Bitno im je druženje i igranje ove sjajne igre. Pokoje pivce posle utakmice neće škoditi, ali ni vo na ražnju nije na odmet.

Zahvaljujemo se autorima stranice koji su nam omogućili da preuzmemo fotografije sa njihove grupe, a vas ostavljamo da uživate u deliću onoga što grupa pruža.

Publika je uvek umela da „nagradi” omiljene fudbalere.

Specijalna koreografija oko tribina uvek je prisutna na malim fudbalskim terenima.

Pojedina velelepna fudbalska zdanja nemaju pravu drenažu, pa tereni često podsećaju na oranice.

Pojačanje iz Čada kojeg je direktno predložio Arsen Venger. Inače, kako nezvanično saznajemo, u pitanju je davno izgubljeni brat Bakarija Sanje.

Uzdanica među stativama i nesavladiva fudbalska veličina! Floskula ”ovo ne bi odbranila ni dva golmana” za njega ne važi. Đanluiđi Bufon je od njega ”skidao” poteze.

Motivacija pred svaku utakmicu je pola pobede.

Kodeks ponašanja mora da poznaje svaki vitez na „zelenom pravougaoniku”! Ako se ne poštuju pravila koja su sastavila seoski fudbalski moćnici, zna se kakva je kazna.

Sestrić Milorada Mažića drži konce u svojim rukama na svakoj utakmici, a to potvrđuje i njegov hladnokrvni stav prilikom sveprisutnih pretnji fudbalskih nasilnika.

Ovi majstori „na petoparcu” su istinski ljubitelji fudbalske igre. Ništa ih ne može zaustaviti u pohodu na nove okršaje. Specijalizovali su „tečan” pas.

 „Pune tribine ludih navijača”

Dobra igra ume da bude i nagrađena. Pogledajte trofejnu salu ovog fudbalskog velikana.

Svašta se može videti na terenima seoskih giganata. Nije retka situacija da pokoju utakmicu odigraju i svetski fudbalski superstarovi, baš kao što je to učinio i Bastijan Švajnštajger sa mlađim bratom u ovom slučaju.

Svaki pravi strateg mora igrače da upozna sa vrhunskom taktikom koja se uči u Ajaksovoj školi. Školovanje trenera ne sme da izostane.

Emocije tokom utakmica uvek su prisutne, pa zato i ne čudi ako se desi pokoja kavga:

Ovog gola ne bi se postideo ni Marko van Basten:

Pomoćni arbitri, takozvani „mahači”, biraju se po specijalnoj proceduri:

Neko bi prokomentarisao – „Reprezentacija Srbije na okupu”

Najmodernija mehanizacija pristigla direktno iz UEFA.

I za kraj, ono najbolje! Pečeni vo na ražnju za jedanaestoricu fudbalskih besmrtnika koji odvažno koračaju po terenu prkoseći modernom fudbalu.

 

  • Autor: M. Ljuna
  • Photo: Feacebook/Seoski fudbal
  • Izvor:dnevno.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR