Uspešan rad s prvom generacijom volontera JKP „Gradske pijace”

0
384

1458194_Volonterski_centar_vJednogodišnji rad s prvom generacijom volontera JKP „Gradske pijace”, završen je danas u okviru poslednje radionice na temu „Ekologija”, saopšteno je iz tog gradskog preduzeća.

Kako se navodi, rad sa volonterima definisan je Protokolom o saradnji „Gradskih pijaca” sa Poljoprivrednim fakultetom i Fakultetom veterinarske medicine potpisanim u martu 2010. godine. Odabrani studenti ta dva fakulteta  upoznali su se sa organizacijom rada JKP „Gradske pijace” i započetim projektima, kao i radom nadležnih ministarstava i prisustvovali brojnim seminarima i predavanjima od značaja za rad u ovom sektoru.  

Volonteri su tokom rada bili raspoređeni na svim većim pijacama koje se nalaze u sistemu JKP „Gradske pijace”, koji su proizvođače informisali o njihovim mogućnostima za dalji plasman robe, a sa nadležnim republičkim inspekcijama sarađivali u vezi sa monitoringom kvaliteta i bezbednosti hrane. 

Uspeh JKP „Gradske pijace” za projekat „Volonterski centar”,  potvrđuje i Evropska nagrada za volontiranje, koja je početkom godine dodeljena nacionalnom pobedniku u kategoriji „Newcomer”, u organizaciji Foruma poslovnih lidera i Smart kolektiva.

Projekat „Volonterski centar” ima za cilj da aktivnije i profesionalnije uključuje pojedince u kreiranje uslova života i rada u resoru. Zadatak ovog centra je da poveže institucije iz resora i da omogući volonterima angažovanje u aktivnostima i oblastima za koje su profesionalno vezani ili zainteresovani, kao i da promoviše volonterski rad.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR