Zahvaljujući Beograđanima deca iz socijalno ugroženih porodica sutra putuju na oporavak na Vršački breg

0
385

Zahvaljujući Beograđanima, 59 dece iz socijalno ugroženih porodica sa Starog grada, iz Barajeva, Sopota, Obrenovca, Zemuna i Surčina sa četiri vaspitača krenuće sutra u 9 časova sa okretnice na Studentskom trgu na oporavak u objekat na Vršačkom bregu. 

Deca koja putuju predložile su škole i lokalne organizacije Crvenog krsta. Druge dve grupe dece krenuće na oporavak 29. jula i 5. avgusta. Planirano je da ove godine na oporavak ode 283 učenika. 

O mališanima će brinuti vaspitači, animator i lekar, koji će nadgledati zdravstveno stanje sve dece. Bogat sadržaj dnevnih i večernjih aktivnosti, dan ispunjen različitim edukativnim sadržajima i sportskim aktivnostima učiniće sedmodnevni oporavak beogradskim mališanima nezaboravnim. Deca su uzrasta od 8 do 12 godina. 

Sredstva za njihov boravak obezbedili su naši sugrađani, koji su uz aprilsku uplatnicu JKP „Infostan” dobili i uplatnicu Crvenog krsta Beograda sa pozivom da pomognu realizaciju Programa oporavka siromašne i bolesne dece. Do 22. jula na tekući račun Crvenog krsta Beograda uplaćena su 2.903.092,67 dinara. Uplatilo ih je 9.654 domaćinstva. 

Pogram oporavka dece iz socijalno ugroženih porodica iz Beograda počeo je 19. maja, kada je grupa od 25 dece, učenika škole „Dragan Kovačević” sa četiri pratioca krenula u Bogovađu, a 23. maja im se pridružila grupa od 58 dece iz škole „Branko Pešić” i pet pratilaca.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR