U poseti predsedniku opštine Grocka

0
944
NextWEB hosting
NextWEB hosting

milan-jankovic-grocka

15.05.2011-Posetili smo aktuelnog predsednika opštine Grocka, Milana Jankovića-Žireta, koji nas je primio u svoj topli dom, i vidno raspoložen za saradnju odgovarao je na naša pitanja:

Mnogi naši sugrađani ne znaju da ste se ranije bavili rukometom, kako možete opisati taj period, uslove treniranja, takmičenja, atmosferu u timu?

Uživao sam igrajući rukomet, u taj svet me je uveo nastavnik fizičkog Dobrivoje Petrović – Lale, druženje nam je bilo bitnije od svega, ali i pored toga smo ostvarivali velike uspehe i bili smo tim u svakom smislu te reči. 

Kako uspevate da budete ovoliko dugo uspešni u politici, I šta možete poručiti kao najiskusniji političar na našoj opštini svim mladim naraštajima koji žele da se oprobaju na tom polju?

Partija je uvek bila na prvom mestu, posle nje funkcija koju obavljam… bitno je zalagati se i služiti partiji, ostati čistog obraza i pogledati svakoga u oči, to je ujedno i preporuka za sve mlade, jer uzlazna putanja je duga i naporna, ali jedan pogrešan korak i možete pasti na početak.

Biti danas predsednik opštine Grocka je hrabrost ili nepromišljenost?

Oba, ali bih morao da dodam i ludost. Ali naravno, zbog ljubavi prema politici i svojim građanima koji žive u opštini na čijem sam čelu, iskoristiću svo svoje iskustvo da nas izvučem iz krize. Zatekao sam samo dugove i neracionalno trošen novac, trebaće vremena da stanemo na noge, ali istrajaćemo.

Da li trenutno radite na nekim projektima vezanim za opštinu?

Teško je raditi i planirati nešto bez novčanih sredstava, takođe je veliki problem nedostatak stručnog kadra, svi mi imamo neku viziju, ali nemamo jasan plan, i to ću uskoro promeniti, sa jasnim planom, stručnim ljudima, i samnom na čelu, možemo mnogo da uradimo. Imamo prugu, autoput, smedervski put, Dunav, treba iskoristiti te potencijale na najbolji mogući način u ovom trenutku.

Živkovac,Kamendol,Brestovik u 21. Veku još uvek nema gradsku vodu, kako ocenjujete tu situaciju I da li se preduzimaju neke mere povodom toga?

Umčare ima dovoljno kapaciteta da snabdeva i sva ta mesta, ali na žalost voda nije tehnički ispravna, te je samim tim  i prioritet da se reši tehnička ispravnost vode i da se odmah prione u rad kako bi i ta mesta dobila gradsku, ali ispravnu vodu.

Kaluđerica već duže vreme zahteva svoju opštinu, Vrčin želi da bude u novoj opštini Avala, kakav je Vaš stavi i šta će biti sa tim?

Kaluđerica uvek koristi termin zasebne opštine samo pred izbore, posle izbora se više i ne pominje do sledećih, a prema mojim saznanjima Vrčin takođe želi zasebnu opštinu a ne da se pripoji Avali. Na to ne mogu da utičem, ali treba realno sagledati stvari, od čega bi se te opštine finansirale, i ko bi tu imao najviše koristi…po svemu sudeći narod najmanje.

Zašto u mesnim zajednicama ne rade više sekretari i matičari?

To nije u mojoj ingerenciji, to je odluka grada Beograda, a u cilju povećanja efikasnosti, koliko je to zaživelo, i koliko je efikasno, prosudite sami.

Pošto smo mu  i ovako oduzeli već previše vremena u danu za odmor, napustili smo predsednika i poželeli mu sve najbolje u dobrim i iskrenim namerama vezanim za opštinu.

Goran Stojanović

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR