Beograd trčao u venčanicama

0
NextWEB hosting

Divna slika poslata je danas u svet sa Trga Nikole Pašića. Više od 100 pripadnica lepšeg pola obučene u venčanice takmičile su se na nesvakidašnjoj trci “Duel u venčanicama”, a najbrža među bila je Marija Stambolić, koja je pobedila i prošle godine kada je trka održana prvi put.

Trka u venčanicama

Ona je stazu od 150 metara pretrčala za 23 sekunde, i bila brža za samo jednu, odnosno dve stotinke od drugoplasirane Aleksandre Pešić i trećeplasirane Ive Dojić.

Bračni status za trku nije bio važan, tako da su među damama u venčanicama bile i već udate žene, već je bilo važno da se one dobro provedu, a one koje još nisu stale na ludi kamen provere kakav je osećaj obući venčanicu. Došle su našminkane, imale su lepe frizure, ali ni to im nije smetalo da se pred trku zagrevaju i iz sveg snage trče kako bi prestigle sve mlade i prve stigle na cilj.

 

 

Lentu najbrže u venčanici ponela je Marija Stambolić koja je član Omladinskog atletskog kluba Beograd, višestruka prvakinja Srbije koja kaže da joj se trka prošle godine jako svidela i da nije želelela ni ove godine da propusti da obuče venčanicu.

– Ovo je zaista jedinstven događaj koji šalje najlepšu sliku iz Beograda. Nije lako trčati u venčanici, ali je lepo – rekla je pobednica Marija, koja je za nagradu dobila srebrnu ručno izrađenu dijademu, nakit, vikend za dvoje na Zlatiboru i prašak “Duel”.

Trka u venčanicama

Trka u venčanicama

 

Na trci je izabrana i najlepša devojka, a tu lentu ponela je Marija Bačić iz Beograda. Pobednice su pored nakita i praška za veš dobile i po dve karte za koncert Zdravka Čolića.

– Ovom manifestacijom želimo da propagiramo ljubav i veru u brak – rekla je Zorica Jovanović, urednica magazina “Venčanje” koje je organizator manifestacije, a promoterka trke bila je Svetlana Kitić, najbolja rukometašica sveta.

Ovom manifestacijom najavljen je i Drugi letnji “Sajam venčanja” koji se do 21. juna održava u bivšoj zgradi Robne kuće “Kluz” u Masarikovoj 4, gde budući mladenci na jednom mestu mogu da pronađu sve što je potrebno za njihov najlepši dan. Radno vreme Sajma je od 10 do 21 sat, a cena ulaznice je 100 dinara.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

1 × 5 =