Antić: Ubrzaćemo ugradnju klima u vozila javnog prevoza

0
887
NextWEB hosting
NextWEB hosting

1457259_gsp_klime_vPredsednik Skupštine grada Aleksandar Antić posetio je danas pogone Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd” i razgovarao sa rukovodstvom tog prevoznika o ubrzanju dinamike postavljanja klima-uređaja u vozila. 

– Na sastanku sa predstavnicima Direkcije za javni prevoz, Agencije za javne nabavke, Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd” i izvođača radova „Masterfrigo” dogovorili smo da se od ponedeljka u vozila ugrađuju tri klime dnevno. Već sredinom iduće sedmice taj broj vozila bi trebalo da bude pet i verujem da ćemo tu dinamiku uspeti još da ubrzamo – istakao je Antić.

Prema njegovim rečima, na sastanku je dogovoreno da GSP izvođaču radova obezbedi veći broj linija za rad i da im vozila budu dostupna kada njima to odgovara, „Masterfrigo”  će angažovati veći broj ekipa, a dogovoreno je i da se na tom poslu radi u tri smene, za šta je, kako je dodao Antić, „dobio čvrsto obećanje”.

– Sa rukovodstvom GSP-a je dogovoreno da svako vozilo koje bude klimatizovano saobraća na najfrekventnijim linijama. Ta vozila će biti i adekvatno obeležena, a sve to činimo da Beograđani ove nesnosne vrućine lakše podnesu – dodao je Antić.

Kako je istakao, grad Beograd je iz budžeta opredelio 280 miliona dinara za klimatizaciju 178 vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd” i dodao da je namera da broj klimatizovanih autobusa u gradu bude povećan, kao i da se poboljša kvalitet voznog parka. 

– U ovom trenutku u saobraćaju je oko 300 klimatizovanih vozila, a sada ulazimo u ozbiljan ciklus zamene autobusa.  Očekujem da će u naredne dve do tri godine klimatizacija biti apsolutni standard – istakao je Antić.

Generalni direktor GSP „Beograd” Mileta Radojević kazao je da ugradnja jedne klime košta između 15 i 20 hiljada evra.

– Do sada je klimatizovano 25 vozila, a većina će klime dobiti do sredine avgusta. Planirano je da ovaj posao bude završen i ranije, ali je izrada novih nosača, čišćenje kanala i stavaranje uslova za ugradnju klima, usporilo ugradnju –  kazao je Radojević.

Radoje Cvetić, vlasnik firme „Masterfrigo”, rekao je da je za ugradnju klime u solo autobus potrebno pet ljudi i da oni mogu da urade jedan autobus u toku dana. Kako je istakao, priprema za ugrađivanje klime traje mnogo duže nego sama ugradnja, a svi materijali koji se koriste moraju biti atestirani i nezapaljivi. 

Obilasku pogona Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd” prisustvovali su i član Gradskog veća Goran Aleksić, direktorka Direkcije za javni prevoz Snežana Perović i direktor Agencije za javne nabavke Branko Janković.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR