Otvoren plato Milana Mladenovića

0
717
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Trg_M_Mladenovica_2Ispred Doma omladine u Beogradu danas je otvoren Plato Milana Mladenovića. Tablu sa imenom frontmena grupe Ekatarina Velika otkrio je Dušan Ercegovac, nekadašnji menadžer kultnog beogradskog benda i saradnik Milana Mladenovića. Okupljenim građanima na Platou Milana Mladenovića obratio se i šef odborničke grupe Liberalno demokratske partije u Skupštini grada Dejan Ranđić.

Ranđić je rekao da je imao veliku čast i odgovornost da u ime svih ljudi koji su podržali ideju da Milan Mladenović dobije plato u Beogradu brani i zastupa ovu inicijativu pred odbornicima u Skupštini grada.

“Nekoliko meseci nakon što smo pokrenuli ovu inicijativu ovde smo da proglasimo našu zajedničku pobedu i da finalizujemo ovu beogradsku priču i otkrijemo tablu sa imenom Milana Mladenovića. Od danas i zvanično ovaj trg će ubuduće nositi ime frontmena EKV – a. Želim da se zahvalim svim građanima koji su ovu ideju podržali i učinili da ona bude pre svega inicijativa ljudi, a mi iz politike smo tu da sprovedemo ovakve pozitvne stvari i da i ovaj današnji čin obeleži vreme pred nama. Na ovaj način odajemo zahvalnost onima koji su uticali na naše i živote generacija i da doprinesemo da ova pozitivna poruka koju sa ovog mesta šaljemo utiče i na generacije koje dolaze. Posebnu zahvalnost upućujemo svim prijateljima i saradnicima iz EKV – a koji su dali jako važnu i suštinsku podršku inicijativi i uz njihovu podršku ona je i realizovana.” – kazao je Dejan Ranđić.

Dejan Ranđić je najavio da ovo nije poslednja inicijativa u vezi sa Trgom Milana Mladenovića i izrazio očekivanje da će u narednom periodu Dom omladine biti na adresi Plato Milana Mladenovića, ali i da će se pokrenuti nova inicijativa da plato dobije novi i drugačiji izgled koji će odslikavati duh i delo imena koje nosi.

Liberalno demokratska partija je 18. marta pokrenula inicijativu da se prostor ispred Doma omladine nazove po Milanu Mladenoviću. Nakon toga više od 10 hiljada građana je svojim potpisima podržalo ovu ideju. Komisija za imenovanje ulica i trgova Beograda je prihvatila predlog LDP, a konačnu odluku je donela Skupština grada 14. juna ove godine kada je i zvanično ustanovljen Plato Milana Mladenovića u Beogradu.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR