Potpisan sporazum o saradnji grada Beograda i Nacionalne službe za zapošljavanje

0
NextWEB hosting

1457328_sporazum_vZamenica gradskog sekretara za privredu Stanija Višekruna i direktorka Filijale za Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje Dragana Konakov Radovanović potpisale su danas u ovoj instituciji sporazum o saradnji. Sporazumom se podstiče samozapošljavanje građana sa evidencije beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje subvencijama grada , kao i otvaranje i opremanje novih radnih mesta poslodavcima koji su već ostvarili subvenciju ove službe po istom osnovu tokom 2011. godine.

– Potpisivanje sporazuma predstavlja nastavak dosadašnje dobre saradnje grada i Nacionalne službe za zapošljavanje. Održane su brojne radionice i obuke, organizovani su sajmovi zapošljavanja i dodeljivane subvencije poslodavcima da zaposle nove radnike i tako doprinesu smanjenju nezaposlenosti u Beogradu. Pored ovih, grad preduzima i druge mere koje na posredan i neposredan način utiču na zapošljavanje i razvoj malih i srednjih preduzeća. Iako nema direktnu nadležnost u oblasti zapošljavanja, grad je za ove mere izdvojio znatna sredstva – rekla je Stanija Višekruna.

Dragana Konakov Radovanović je istakla da će zajednički rad pre svega biti usmeren na samozapošljavanje Beograđana i podršku građanima koji su otvorili svoja preduzeća.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

four × 3 =