U opštini Novi Beograd održana obuka za građane koji će uklanjati ambroziju

0
NextWEB hosting

uklanjanje-ambrozijeU opštini Novi Beograd danas su potpisani ugovori i održana obuka za građane koji su se prijavili na javni poziv opštine za ovogodišnje uklanjanje ambrozije. Predavanje o ambroziji sa uputstvom kako će se raditi na terenu održala je Gordana Mihajlović, koordinator ove akcije. Projekat suzbijanja i uništavanja ove opasne alergene biljke opština Novi Beograd sprovodi već treću godinu zaredom.

Projekat uklanjanja ambrozije sprovodiće se u narednih nekoliko meseci. Zbog visokih temperatura prva akcija biće održana sledeće nedelje na lokacijama u naselju Bežanijska kosa. Prvi put ovog proleća na mestima gde se može javiti ambrozija posejana je detelina koja će sprečiti njeno dalje širenje. Uklanjanje ambrozije u ovom trenutku nije opasno, jer ne cveta i ne širi polen. Narednih meseci koristiće se i druge tehnike uklanjanja.

Sve dodatne informacije vezane za učešće građana mogu se dobiti na broj telefona 3106-887. Pored toga što se mogu javiti za uklanjanje ambrozije, građani mogu prijaviti i površine na kojima bi trebalo izvršiti uništavanje ove korovske biljke na mejl adresu zivotnasredina@novibeograd.rs ili na broj 3106-702. Prijave su samo za teritoriju Novog Beograda, dok se za ostale opštine građani moraju obratiti nadležnim komunalnim inspekcijama.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

seventeen − four =