„Beogradizacija Beograda” i ove subote

0
697
NextWEB hosting
NextWEB hosting

beogradizacija_sJoš jedna poslednja subota u mesecu rezervisana je za „Beogradizaciju Beograda”, manifestaciju koja ima za cilj oživljavanje kulturne scene i očuvanje tradicionalnih vrednosti grada Beograda.

– I ove subote bićemo širom grada i radićemo na „razbuđivanju” beogradske kulturne scene. Preko leta smo uglavnom na otvorenom, scena na Cvetnom trgu radila je celog leta, a tako će biti i ovoga puta. U 20 časova će svirati „Jovan Maljoković bend” i siguran sam da će ovo biti najposećeniji koncert tokom poslednja dva meseca „Beogradizacije”. Ceo program počinje već od jutra, posetom pijacama i pomoći starijim sugrađanima,  a sprovešćemo i manju anketu o nekim ključnim stvarima u životu grada. Od većih akcija najznačajniji je javni čas plesa u Knez Mihailovoj ulici, što će biti dobar uvod u popodnevne karnevalske svečanosti na Savskom pristaništu koje organizuje Turistička organizacija Beograda. Uklanjaćemo i nalepnice i prljavštinu sa saobraćajnih znakova i kandelabara od Trga republike pa širom grada, a niko nikom neće braniti da nam se u tome pridruži – rekao je Veljko Jovanović, direktor marketinga pozorišta „Dadov”.

Satnica ovonedeljne „Beogradizacije” je sledeća: preko 300 volontera od 10 časova počinje najmasovniju akciju uklanjanja nalepnica i prljavštine sa saobraćajnih znakova i kandelabara od Trga republike pa širom grada. Od 9 do 11 časova na Bajlonijevoj pijaci, Zelenom vencu, Palilulskoj i Kalenić pijaci volonteri će razgovarati sa posetiocima i pomagati starijim sugrađanima da po vrućini odnesu voće i povrće do kuće. Od 9 do 16 časova u tramvaju na liniji 7 slušaće se dobra muzika i služiti hladni sokovi. U Knez Mihailovoj, kod „Servantesa”, sa prijateljima iz Beogradskog plesnog saveza održaće se javni čas sa preko 100 plesača, što će biti zagrevanje za „Latino maraton”, koji će se održavati tokom popodneva i večeri na Savskom pristaništu. Od 12.30 na Tašmajdanu će biti časovi zumbe za sve zainteresovane, bez obzira na godine i kondiciju. Škola „Stari grad” biće poligon za umetnike iz pokreta „Miting of Stajls”, koji će čitavog dana tokom petka i subote praviti veliki mural i ostaviti trag „Beogradizacije Beograda”. Televizijski voditelj, a u slobodno vreme i profesor slušanja klasične muzike, Miloš Milovanović, sačekivaće sve zainteresovane na Kolarcu, i od 11 i od 12 časova voditi ih u razgledanje čarobnog sveta klasične muzike. Za ljubitelje malo vedrijeg ritma „Jovan Maljoković bend” nastupa na već tradicionalnoj sceni Cvetni trg od 20 časova.

Projekat „Beogradizacija Beograda” u izvršnoj produkciji „Dadova” realizuje se zahvaljujući strateškom sporazumu u oblasti kulture koji su potpisali Grad Beograd i NIS u okviru svog korporativnog programa „Kultura bez granica“.

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR