Otvoreno sportsko igralište na Petlovom brdu

0
644
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Petlovo_Brdo_novo_igraliste_sDeca sa Petlovog brda koja su prethodna dva meseca uz pomoć grada Beograda i radnika „Gradskog zelenila” na zapuštenoj padini gradila sportsko igralište od danas se igraju na modernom i ograđenom sportskom terenu. Osim koševa, golova za mali fudbal i mreže za odbojku, grad Beograd im je postavio i nekoliko rekvizita za vežbanje na otvorenom, kao i četiri klupe za starije sugrađane, a uskoro će biti sagrađeno i igralište na otvorenom za one najmlađe. To je danas potvrdio i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić, koji je zajedno sa decom iz ulica Nićifora Ninkovića i Bože Baucala isprobao tek postavljene koševe na terenu.

–Grad Beograd će se truditi da i ubuduće podržava ovakve akcije. Posebno mi je drago što ova deca neće slobodno vreme provoditi po nekim ulazima, već će moći da se bave sportom, da vežbaju i da se lepo druže. Kako u ovom kraju ima dosta male dece, odlučili smo da i za njih uredimo još jedan prostor u blizini – rekao je pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić i poželeo deci da podjednako uživaju i čuvaju novo igralište.

Direktor „Zelenila – Beograd” Radovan Draškić podsetio je da su njihovi radnici odmah „pritrčali” u pomoć kad su čuli da su se deca iz ovog kraja sama organizovala da naprave teren za igru. Kako je rekao, od simpatične incijative došlo se do mini sportskog rekreativnog centra.

– Osim ravnanja terena, naši radnici su, zbog velikog nagiba, morali da sagrade i četiri potporna zida. Ceo teren je presvučen mekom tartan podlogom, dok je oko igrališta postavljena ograda visoka četiri metra koja će se uveče zaključavati. Na njihovu incijativu napravli smo i mali fitnes centar, a izgradnjom dečjeg igrališta ovaj kraj će imati sve sadržaje na ovom malom prostoru – istakao je Draškić. 

Na ideju da školski raspust provedu radno došao je dvadesetogodišnji Boban Simić, koji je, zajedno sa svojim drugovima iz kraja, krenuo u raščišćavanje strmog terena. I danas oni su na istom mestu, ali umesto lopata, sa košarkaškim i fudbalskim loptama.

–Mnogo nam znači što su nadležni u gradu rado prihvatili da nam pomognu da do kraja sagradimo ovaj teren. Ova akcija nas je zbližila, jer su u njoj učestvovali svi u kraju, od petogodišnjih klinaca do najstarijih komšija – kaže Boban.

Da su se sve komšije, bez obzira na godine, podjednako radovale ovom igralištu, potvrdila nam je i Živkica Jablanović, koja tu živi već četiri decenije.

–Ja sam još kao omladinka sadila platane po Petlovom brdu i drago mi je što su se i ova deca danas udružila da urade nešto pozitivno za kraj u kome žive. Sve pohvale i za grad Beograd koji im je pomogao u izgradnji terena – kaže ova komšinica.  

I oni najmlađi odmah su osvojili svoje parče novog igrališta, jer osim terena u Osnovnoj školi „Vladimir Rolović”, nikada nisu imali prostor za igru. Raduju se što će uskoro dobiti ljuljaške i klackalice.

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR