Humanitarna Organizacija „Čarolija Pepeljuga21 veka i Prijatelji“

0
739
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Obaveštavaju se građani Opštine Grocka , da Humanitarna Organizacija Čarolija Pepeljuga21.veka i Prijatelji žele ovih dana da posete Srbe, koji se nalaze na barikadama na Kosovu. Put bi trebalo da se realizuje između 8 i 10 decembra 2011 godine.

Razlog odlaska na tom području je prvenstveno želja da se snimi situacija na samom terenu,o čemu će biti na uvid dostavljen video materijal. Pomoć koja nam je zatražena je sledeća:

-medicinske maske

-soda bikarbona
-gaza
-naočare za ronjenje
-aktivni ugljen
-kombinezoni
-zimske jakne
-baterijske lampe
-rukavice i šalevi
-patike za odrasle
-džemperi za muškarce
-duge gaće za muškarce.

Ovo je stiglo sa dopisom, a dodali bi hranu, čajeve, plinske boce, plinske grejalice.

 

Ukoliko se pokaže da je dalja pomoć potrebna, Hum. Org. Čarolija će postupiti kao i do sada, znači da će ponovo organizovati dolazak na barikade. Akcija nema političku niti drugu podlogu, već jednostavan patriotski odgovor, da se  ode na lice mesta i vidi nastala situacija.  Zbog osetljivosti akcije, ovog puta smo odustali da se organizuje polazak iz Grocke autobusom, jer tamo nije potrebno ići dolivati ulje na vatru, već sanirati posledice poslednjih dežavanja. Ukoliko građani Opštine Grocka pokažu interesovanje i moralnu odgovornost da pođu sa nama, može se razgovarati i o ovoj mogućnosti.

Predsednik udruženja Svetlana Urošević,povodom akcije dala nam je kratko saopštenje:

Tokom našeg rada naučila sam da nikog ne mogu naterati da pokaže humanost, prvenstveno iz razloga što je materijalna situacija dovoljno teška  za uslove koji su ovde. Kako je na terenu gde idemo, ne znamo jer su oprečni izvestaji, ono što je sigurno pomoć će sigurno biti odnešena tamo gde je potrebna.

Baviti se politikom, praznim pričama i ostalim načinima koje oduzimaju vreme koje može konkretnim angažovanjem da se upotrebi za saniranje svih mogućih posledica koje su napale naše društvo, je luksuz samo za privilegovane. Hum. Org. ne pripada toj grupi, i ona svojim angažovanjem čini koliko može, s obzirom, da nikakvu konkretnu pomoć nema, na žalost od strane gradjana Opštine Grocka, kao i njenih predstavnika.

U Srpskoj tradiciji su hrabrost, humanost, čovekoljublje i istinoljublje, to se ne može nikom naturiti niti na bilo koji način silom nekom usaditi i zamolila bih, s obzirom da je vreme demokratije, one koji žele da odmognu ovakav vid delovanja, da se suzdrže od komentara, jer je u istoriji Srba takođe tradicija da se za svaku ideju, podrži raskol i svađa. Ovde takvim odlikama društva nije ni vreme ni mesto, ovde je reč o mogućnosti da se učini minimum, ali se bar čini.

Ovo je pogled pre Akcije i sagledavanja stanja na terenu, sve ostalo reći, ostaje kada se Hum. Org. Čarolija vrati sa puta,i opet će sve biti stavljeno na sud javnosti, jer izgleda da ništa nije u stvari tako kako izgleda na prvi pogled. Ostaje da se vidi koliko smo u pravu ovim potezom.

Podaci o udruženju, kao i sve ostale informacije možete pronaći na sajtu

http://www.pepeljuga21veka.org.rs/

                                                                                                                           Željko Matorčević

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR