Konačno: put Boleč – Leštane i rešenje vodosnabdevanja u Boleču

0
968
NextWEB hosting
NextWEB hosting

pekarski-u-bolecuSinoć 22.12.2011. na inicijativu građana Boleča u posetu Boleču došli su Goran Pekarski, predsednik Skupštine opštine Grocka, Ranko Čubranović, direktor JP Vodovod i kanalizacija, Aleksandar Stojiljković i Vlada Lukić, članovi opštinskog veća opštine Grocka.

Na početku razgovora sa građanima gospodin Pekarski je građanima saopštio da je urađen projekat puta Boleč – Leštane i da će se ići u njegovu realizaciju čim to bude bilo moguće. Istakao je da je taj put jako bitan za građane Boleča u smislu rasterećenja jedinog ulaska u Boleč, ali da će pomoći građanima da stignu brže do autoputa, i kao alternativni pravac jedinom ulasku u Boleč. Takođe je napomenuo da bi taj deo naselja oko hajdučke česme živnuo i da bi tu mogla da se razvije industrijska zona koja bi mogla da bude pokretač razvoja Boleča.

Okupljeni građani su upoznali direktora Vodovoda za problemom vodosnabdevanja Boleča posebno u letnjim mesecima. Direktor Čubranović se obratio građanima da će u narednom periodu rešavati problemi vodovoda u Boleču i Umčarima. U Boleču će se odraditi zamena dela starih cevi u primarnoj mreži, rešiti problem paušalnog plaćanja, uvesti kontrolni vodomeri na mreži jer su gubici vode u mreži veliki, uvešće se letnja tarifa zbog korišćenja vode za zalivanje bašta, punjenje bazena stim da će se paziti da to ne utiče na budžet stanovnika. Gradjani bi do određenog nivoa potrošnje imaju jednu cenu, a iznad toga drugu. Ovim mere bi mogle da dovedu i do kasnijeg smanjena cene kubika vode u Boleču.

U razgovoru građana sa rukovodstvom opštine dotaknute su i teme pravljenje malog tržnog ili zanatskog centra u Boleču i proširenja Doma kulture.

Građani su bilo jako zadovoljni ovakim neposrednim kontaktom sa rukovodstvom opštine, a oni su izrazili želju da ovakvih susreta bude što više kako bi život građana učinili boljim.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR