Raspisani izbori za odbornike u gradskim opštinama

0
627
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Aleksandar_Antic__sPredsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić potpisao je danas Odluku o raspisivanju izbora za odbornike u skupštinama gradskih opština u prestonici.

On je novinarima u Starom dvoru rekao da se izbori raspisuju u 15 gradskih opština za 6. maj ove godine. Takođe, prema njegovim rečima, sve izborne komisije u gradskim opštinama imaju obavezu da do 16. marta objave sve potrebne obrasce za izbore.

– Verujem da će građani u velikom broju izaći na izbore, kako bi na neposredan način izabrali učesnike u kreiranju lokalnog života i od svoje opštine napravili mesto gde se na brz i kvalitetan način rešavaju problemi građana i stvaraju preduslovi za privlačenje investicija – istakao je predsednik Skupštine grada Beograda.

Antić je izrazio očekivanje da će beogradske opštine dobiti kvalitetnu vlast, dok je svim učesnicima u izbornom procesu poželeo mnogo uspeha, uz uverenje da će proteći u pristojnoj i demokratskoj atmosferi.

Kada je reč o izborima u opštinama Zemun i Voždovac, on je pojasnio da odbornicima u tim opštimana još uvek traje mandat, budući da su izabrani u 2009. godini i da izbori treba da budu održani u redovnom roku. On je, međutim, dodao da u budućnosti treba razmotriti zakonska rešenja koja bi omogućila da se lokalni izbori na teritoriji čitave Srbije održe u jednom danu, kako se ne bi održavali neprestano, što nije dobro za razvoj lokalne samouprave.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR