SAT ZA NAŠU PLANETU – SUBOTA, 31. MART 2012. od 20:30 – 21:30 h

0
672
NextWEB hosting
NextWEB hosting

wwf-pandaWWF – Svetski fond za prirodu (World Wide Fund For Nature), najveća i najuticajnija svetska organizacija za zaštitu prirode, organizuje šesti put u svetu, a četvrti put u Srbiji, akciju „Sat za našu planetu“ (Earth Hour). Svake godine, poslednje subote u martu, u periodu od 20:30 do 21:30 časova po lokalnom vremenu, građani, organizacije, preduzeća, državne i lokalne uprave u različitim zemljama sveta, gase svetla na svojim objektima, u kancelarijama i stanovima, skrećući pažnju na posledice klimatskih promena, globalnog zagrevanja i emisije štetnih gasova. Prošle godine u ovoj akciji je učestvovalo 135 zemalja sveta, preko 5 hiljada gradova i opština – ukupno oko milijardu i osam stotina miliona ljudi. Ove godine se očekuje učešće oko 6 hiljada gradova i 2 milijarde ljudi na čitavoj planeti.

Srbija se 2012. godine četvrti put uključuje u ovu planetarnu akciju WWF-a. Svoje učešće i podršku akciji „Sat za našu planetu” do sada su najavile gradske uprave Beograda, Novog Sada i još oko 40 opština širom Srbije, Ministarstvo zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Agencija za energetsku efikasnost i brojne druge državne institucije, fakulteti, nevladine organizacije, preduzeća i pojedinci.

Akcija „Sat za našu planetu” biće održana u subotu 31. marta 2012. Godine. Biće ugašena svetlosna dekoracija i svetla na brojnim objektima širom Srbije od 20:30 do 21:30 časova, a centralne manifestacije povodom akcije planirane su u tom periodu na beogradskom Trgu Republike, niškoj Tvrđavi i u Novom Sadu na Trgu slobode i art-kafeu „Kosmosapiens”.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR