Venac grada na spomenik Slobodanu Trišiću

0
568
NextWEB hosting
NextWEB hosting

venac_trisicu_Aleksandar_Antic_sAleksandar Antić, predsednik Skupštine grada, položio je danas, u krugu JKP „Beogradske elektrane“ na Novom Beogradu, povodom 13 godina od pogibije, venac na spomenik Slobodanu Trišiću, radniku ovog preduzeća koji je stradao prilikom bombardovanja NATO-a 1999. godine.

– Našoj zemlji, našem gradu i društvu 1999. godine naneta je ogromna nepravda. Materijalnu štetu svih ovih godina pokušavamo da nadoknadimo i izgradimo nove objekte i infrastrukturu. „Beogradske elektrane“ su uspele da nadoknade ogromnu materijalnu štetu ali, nažalost, nikada nećemo moći da vratimo Slobodana Trišića njegovoj porodici i hiljade drugih, nevino stradalih koji su živote izgubili u bezumnoj agresiji NATO-a . Obaveza svih nas je da negujemo sećanje na te ljude i vodimo računa o njihovim porodicama i da im, kao društvo, budemo od pomoći – kazao je Aleksandar Antić.

Vence na spomen-obeležje Slobodanu Trišiću, uz članove porodice, položili su i predstavnici opštine Novi Beograd, nekadašnje i sadašnje rukovodstvo i zaposleni u JKP „Beogradske elektrane“. Polaganju venaca prisustvovali su i članovi Gradskog veća Goran Aleksić i Slobodan Šolević.

Toplana „Novi Beograd“ bombardovana je 4. aprila 1999. godine u 4.26 časova. U tom napadu razoreni su najveći skladišni kapaciteti tečnih goriva u Srbiji – rezervoari „Beogradskih elektrana“, crpna stanica na reci Savi i deo postrojenja. Znatno su oštećeni i pretakalište za gorivo, benzinska pumpa i okolni objekti.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR