Agencija za borbu protiv korupcije: Prekršajna prijava protiv ministra zdravlja

0
677
NextWEB hosting
zoran stankovic ministarBEOGRAD – Agencija za borbu protiv korupcije podnela je prekršajnu prijavu protiv ministra zdravlja Zorana Stankovića zbog kršenja Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, odnosno odredbe kojom se zabranjuje korišćenje državnih resursa u stranačke svrhe, rekla je danas direktorka agencije Zorana Marković.

NextWEB hosting

Stanković je u aprilu u svojstvu ministra zdravlja Srbije učestvovao na skupu o zdravstvu u Kopenhagenu u Danskoj gde je dao izjavu kao kandidat za predsednika Srbije.

„Potpisala sam prekršajnu prijavu u ponedeljak“, rekla je Zorana Marković.

Ona je kazala da agencija još čeka da Srpska napredna stranka pečatom verifikuje svoj odgovor u vezi sa posetom bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija tokom izborne kampanje.

Agencija za borbu protiv korupcije dobila je 26. aprila odgovor SNS u kojem se navodi da ta partija nije platila „ni dinara“ bivšem gradonačelniku Njujorka Rudolfu Đulijaniju, niti bilo kojem članu njegovog tima za dolazak u Beograd.

Prema njenim rečima, Demokratska stranka je u odgovoru agenciji navela da je DS platio troškove putovanja i boravka predsedničkog kandidata liste „Izbor za bolji život“ Borisa Tadića na Međunarodnom sajmu tehnologije u Hanoveru.

„To su bila tri dramatična odskakanja u predizbornoj kampanji“, kazala je Markovićeva.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR