SDP iznenađen što FSS podržava udaljavanje Ljajića

0
649
NextWEB hosting
sdp-logo-final-crveni2NOVI PAZAR – Generalni sekretar Sandžačke demokratske partije Mirsad Jusufović rekao je danas da je zaprepašćen što je Fudbalski savez Srbije podržao odluku selektora Siniše Mihajlovića da udalji sa priprema Adema Ljajića.

NextWEB hosting

„Mihajlović nas nije iznenadio, jer je i ranije imao nacionalno obojene izjave, ali nas je zaprepastilo to da Fudbalski savez podržava njegove odluke“, rekao je Jusufović za novopazarski radio Sto plus.

Fudbalski savez Srbije saopštio je ranije danas da je Mihajlović udaljio Ljajića jer igrač nije hteo da peva himnu pred početak
utakmice sa Španijom, čime je prekršio Sporazum o ponašanju koji je selektor uveo u nacionalni tim.

„Adem Ljajić je jedan od najperspektivnijih mladih fudbalera Srbije, koja nema mnogo čime da se pohvali u ovom sportu, a uvođenje ovakvih normi ponašanja i ugovora koji je Mihajlović postavio kao uslov za igranje u timu neće doprineti poboljšanju sporta i fudbala“, rekao je Jusufović.

On je kazao da merilo igranja u reprezentaciji treba da budu nečije fudbalske sposobnosti, a ne pevanje ili ne pevanje himne. On je ocenio da je država previše uvedena u „nacionalne tokove“ i da se previše vodi računa o „nacionalnim krupnim temama“.

„Mnogo je bitnije da li vi pobeđujete ili ne pobeđujete na fudbalskom terenu, a Ljajić je svakako fudbaler koji može da doprinese našoj reprezentaciji da ostvari nešto na sportskom polju“, rekao je on.

On je istakao da himna „Bože pravde“ ima problem jer je pripadnici nevećinskog naroda ne doživljavaju kao svoju.

Ljajić je po dolasku u Beograd rekao da mu je žao zbog svega što se desilo, da voli Srbiju i da hoće da igra za nju, ali da „mora da poštuje sebe“.

Sandžačku demokratsku partiju osnovao je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, koji je posle toga osnovao Socijaldeokratsku partiju Srbije na nacionalnom nivou.

Sandžačka demokratska partija sada funkcioniše na lokalnom nivou u gradovima u Sandžaku.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR