Tadić: Prihvatam mesto premijera ako prihvate moju platformu

0
710
NextWEB hosting
NextWEB hosting

dsDemokratska stranka (DS) predložila je večeras Borisa Tadića za mandatara za sastavljanje nove vlade Srbije.

To je saopšteno novinarima posle sednice šireg Predsedništva te stranke u Beogradu.

Tadić je novinarima posle tročasovne sednice izjavio da je spreman da prihvati funkciju pod uslovom da se izgradi realan i ostvariv program.

Sednici, koja je počela oko 18 sati u sedištu stranke u Krunskoj ulici, prisustvovali su predsednik DS Boris Tadić, visoki funkcioneri te stranke kao i koalicioni partneri – predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić rekao je da je spreman da bude predsednik vlade ukoliko koalicioni partneri prihvate njegovu platformu – pre svega borbu protiv siromaštva, korupcije i organizovanog kriminala.

Tadić je za „Večernje novosti“, u izdanju za ponedeljak, kazao da njegova stranka ne želi u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i da će zbog toga morati da se ostvari kohabitacija sa novoizabranim predsednikom Tomislavom Nikolićem.

„Ovo je vreme u kojem treba preuzimati odgovornost i donositi čvrste odluke. Ja sam na njih spreman. Jedino tako možemo osigurati da Srbija savlada krizu i postane ono što smo zacrtali još dvehiljadite – ravnopravna članica EU“, rekao je lider demokrata.

Prema njegovim rečima, DS neće ulaziti u vladu sa naprednjacima i Demokratskom strankom Srbije.

„DS neće u koaliciju sa SNS i DSS. Nema istine u tome da Zapad na tome insistira. Nikome od zapadnih političara ne bi palo na pamet da me zove oko konstituisanja vlasti, a pogotovo ne da razgovaramo o formiranju takve vlade. Ona je nemoguća i nedelotvorna. Vlada SNS i DS ne bi mogla ništa da postigne“, rekao je Tadić.

Dodao je da će o vladi najpre razgovarati sa liderom socijalista Ivicom Dačićem, a potom i sa ostalim potencijalnim partnerima.

Očekujem da bi najkasnije za nekoliko nedelja Srbija mogla da dobije novu vladu, zaključio je Tadić.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR